Placinta Universala

Complexitate
redusa
Placinta Universala

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml lapte
  • 75 gr rama
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata )
  • 3 linguri fulgi de cartofi
  • 375 gr faina
  • 1 lingurita busuioc ( se poate pune in loc rozmarin)
  • 10 gr sare
  • Garnitura:
  • 1 ceapa taiata in opt bucati
  • sare, piper macinat
  • 1 rosie mai mare taiata cubulete
  • 1 ardei gras
  • cascaval felii
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 lingurite otet
  • 2 tuburi cu branza topita
  • 3 oua

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Intr-un vas punem faina la care adaugam rama , fulgii de cartofi , busuiocul si sarea. Adaugam si laptele cu drojdia si intre timp amestecam cu mixerul la inceput cu viteza mica apoi la viteza maxima pana obtinem un aluat neted.

Din aluat rupem 4 bucati de marimea unei mandarine si il punem deoparte. Restul de aluat il intindem intr-o tava unsa (40X30 cm ).

Cele 4 bucati de aluat de marimea mandarinei le rulam la cca 40 cm lungime fiecare, apoi din cate 2 role formam spirale si le asezam in tava pe diagonala in asa fel incat sa se formeze 4 triunghiuri.

Trecem la prepararea garniturii.
Ceapa se taie in 8 si se sareaza. Ardeiul se taie in jumate se curata de samburi si vanele din interior si apoi se taie in fasii mai late . Salamul, sunca se taie cubulete sau felii subtiri , dupa placul fiecaruia. Rosia se taie felii apoi se taie cubulete si se sareaza un pic.

Pe uleiul de masline calim ceapa taiata si sarata , se scoate apoi deoparte pe o farfurie si se trece la calirea ardeiului care si acesta va fi scos dupa ce il calim un pic. Eu am folosit un amestec mexican de legume pe care de asemeni l-am calit in uleiul de masline , am adaugat un pic de apa cca 100 ml am codimentat cu sare si un pic de piper apoi l-am lasat sa fiarba asa pana a scazut apa. L-am scos si pe acesta deoparte.

Amestecam branza topita cu 1 lingura miere de albine , 2 lingurite otet, sare , piper si ouale cu mixerul si aceasta compozitie o impartim in triunghiurile de pe tava. Peste asezam felii de cascaval . Garnitura descrisa mai sus o impartim in triunghiuri dupa cum dorim fiecare.

Se da totul la cuptorul preincalzit ptr. cca 30 minute

Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie