In laptele caldut se pune drojdia, plus lingurita de sare. Toate acestea se pun peste faina impreuna cu uleiul si ouale, iar apoi se framanta. Se acopera si se lasa la dospit o ora.
Pt. Umplutura;
Branza se amesteca cu salamul de sunca taiat cubulete, apoi se adauga 1/2 ceapa, 3 oua + eventual 1 albus, verdeturi, gogosar si se condimenteaza.
Aluatul se imparte in doua, o parte mai mare si una mai mica. Partea mai mare se intinde in tava dupa ce aceasta a fost unsa cu margarina. Peste aluat se presara gris apoi se pune umplutura.
a doua bucata de aluat se pune peste umlutura in forma de grilaj.
Se pune la cuptor, iar cand este aproape gata se toarna peste placinta 2 oua batute cu smantana si se mai tine pentru 15 min la cuptor.
Apropo, daca vreti sa o faceti, sa folositi o tava cu peretii mai inalti, pentru ca atunci cand pui oul cu smanata sa nu curga in cuptor, ca iese un fum ... va spun eu
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAn de an pregătesc această delicioasă pastă de jumări cu ceapă și usturoi, din jumările care mai rămân după...
Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoiSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii