Placinta cu dovlecei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovlecei

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • rozmarin si seminte de chimen dupa gust
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 dovlecei potriviti
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr branza de burduf
  • condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin
  • cateva frunzulite proaspete de busuioc
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • 3-4 rosii mici
  • un galbenus de ou pentru uns placinta

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul:

Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.

Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.

Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.

Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim compozitia:

Curatam dovleceii de coaja si ii trecem prin razatoare sau ii maruntim cu ajutorul unui tocator electric. Ii lasam intr-o/un sita/ciur, presandu-i ocazional, pentru a elimina surplusul de suc continut.

Framantam branza de burduf si trecem prin razatoare cascavalul, adaugam dovleceii si cele 3 oua, condimentam dupa gust si presaram busuiocul verde. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.

Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu putin unt topit, adaugam compozitia de dovlecei si surplusul foii de placinta peste aceasta. Coloram cu rondele de rosii si ungem cu galbenus de ou.

Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ.

O lasam sa se raceasca treptat in vas.

Se serveste rece, cu pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar
Bucataras.RO

Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar

O negresa cu fructe este o bunatate! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcior, dar voi puteti folosi zahar alb sau brut, pentru...

Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj