Placinta Bogatului

Complexitate
redusa
Placinta Bogatului

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 200 ml lapte
  • 75 gr rama
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata )
  • 3 linguri fulgi de cartofi
  • 375 gr faina
  • 1 lingurita rozmarin macinat
  • 10 gr sare
  • Umplutura :
  • 4 cartofi
  • 50 gr rama
  • 300 gr varza murata
  • 50 ml ulei
  • 300 gr kaizer
  • 200 gr carnati afumati
  • 200 gr smantana
  • 2 oua
  • sare, piper

Mod de preparare

Faina, fulgii de cartofi , rozmarinul, sarea si rama se pun intr-un vas.

In 200 ml lapte caldut dizolvam drojdia si o adaugam la cele de mai sus . Se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput apoi se amesteca la viteza mare pana obtinem un aluat elastic si uniform.

Punem o folie de aluminiu intr-o forma rotunda si o ungem cu un pic de rama. Aluatul il intindem in asa fel incat dupa ce il punem in forma sa depaseasca marginile formei . Putem lua din aluat ptr o parte pentru ornat.

La umplutura procedam in felul urmator:
Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii zdrobim punem la ei 50 gr rama , 2 oua intregi piper macinat si eventual un pic de sare daca mai necesita . Lasam deoparte.

Varza murata o calim pe 50 ml de ulei .
Kaizerul il taiem cubulete sau fasii mai lungi, iar carnatii ii feliem .

Aluatul il asezam in forma unsa si punem peste un rand de pireu de cartofi. Peste randul de cartofi , punem varza calita apoi, carnatii si kaizerul. Iar punem un rand de cartofi ,varza ,etc ,...., si ultimul rand va fi de kaizer.

Se trage pana spre mijlocul formei aluatul ,in asa fel incat sa ramana in mijloc o deschizatura . Se da forma cu placinta astfel pregatita la cuptorul pe care l-am incalzit inainte ptr cca. 30 minute si apoi se scoate si in deschizatura lasata turnam smantana. Se da inapoi la cuptor ptr. inca 15 minute la foc mic si se scutura tava de cateva ori sa intre smanatana bine in deschizatura.

Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana cine doreste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Bucataras.RO

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti