Placinta aperitiv

Postat pe: 18-10-2016
(0)

Ingrediente

650 g faina
1 plic drojdie uscata
400 ml lapte
4 oua
150 ml ulei
1 lgt. rasa sare
8 felii muschi file
175 g crema telemea
gris pt. tapetat tava
ierburi aromate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se amesteca faina cu drojdia uscata, ouale batute, laptele caldut, uleiul si sarea. Va rezulta un aluat moale care nu trebuie framantat.
Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se unge cu crema de telemea apoi se aseaza feliile de sunca.
Se toarna deasupra restul de aluat si se intinde cu grija. Se lasa la dospit o jumatate de ora. Se presara deasupra ierburi aromate si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra si trece tesul scobitorii.

Se serveste atat calduta cat si rece! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta aperitiv" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Se poate servi alaturi de o cana cu lapte sau iaurt!
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta aperitiv