Pizzete cu Flori de Dovlecei

Complexitate
redusa
Pizzete cu Flori de Dovlecei

Ingrediente

  • 300 g flori de dovlecei
  • 500 g faina
  • 400 ml apa calda
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 20 g parmezan ras
  • 1 lingura rasa de sare
  • un pic de piper

Mod de preparare

Cum am zis va incant cu o alta reteta cu flori de dovlece.

In Napoli se gasesc in perioada verii in toate frigitoriile si rosticerie aceste pizzele. Sunt nr 1 in bucataria napoletana.

Se curata florile de partea verde si pistil, se spala si se pun la scurs.

Se pune faina intr-un castron se adauga oul, apa in care s-a dizolvat drojdia si se amesteca. Se pune sarea, parmezanul ras, piperul si florile rupte in doua si se framanta bine. Este un aluat moale care se lasa la crescut 2 ore.

Dupa ce a crescut se ia cu o lingura din aluat si se prajesc in ulei. Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate