Pizzete cu Flori de Dovlecei

Complexitate
redusa
Pizzete cu Flori de Dovlecei

Ingrediente

  • 300 g flori de dovlecei
  • 500 g faina
  • 400 ml apa calda
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 20 g parmezan ras
  • 1 lingura rasa de sare
  • un pic de piper

Mod de preparare

Cum am zis va incant cu o alta reteta cu flori de dovlece.

In Napoli se gasesc in perioada verii in toate frigitoriile si rosticerie aceste pizzele. Sunt nr 1 in bucataria napoletana.

Se curata florile de partea verde si pistil, se spala si se pun la scurs.

Se pune faina intr-un castron se adauga oul, apa in care s-a dizolvat drojdia si se amesteca. Se pune sarea, parmezanul ras, piperul si florile rupte in doua si se framanta bine. Este un aluat moale care se lasa la crescut 2 ore.

Dupa ce a crescut se ia cu o lingura din aluat si se prajesc in ulei. Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici