Pizza dietetica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pizza dietetica

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 cesti de faina cernuta
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 ceasca de iaurt grecesc
  • Umplutura:
  • 100 ml pasta de tomate
  • ketchup dupa gust
  • 150-200 gr mozzarela sau cascaval light
  • 1-2 rosii
  • 1-2 ardei grasi
  • o conserva de ciuperci
  • o conserva de porumb
  • putina sare si putin piper

Mod de preparare

Astazi va propun o pizza dietetica si sanatoasa, cu un blat gustos si sanatos facut din numai 3 ingrediente. Nu contine drojdie, oua, unt, ulei, smantana sau alte grasimi grele si calorigene. Si tocmai lipsa acestora constituie motivul principal pentru care este o pizza light, fiind mai sanatoasa si mai putin calorigena decat altele. Adica pizza de slabit, cum s-ar spune :) Si cum pentru o pizza cu blat dietetic se potriveste o umplutura la fel de sanatoasa, am ales una pe masura, cu legume, sos tomat si branzeturi usoare. Cu reteta asta de pizza dietetica va asigur ca suntem in siguranta chiar si atunci cand incercam sa “fim cuminti” si sa avem o dieta ponderata si echilibrata, caci este cu adevarat o pizza light.

Pasul 1: Facem aluatul: Cernem faina, o amestecam cu bicarbonatul si apoi adaugam incetul cu incetul iaurtul. Tip: Pentru masurat se foloseste o ceasca mare pentru ceai.
Pasul 2: Framantam faina cu iaurtul cateva minute pana obtinem un aluat elastic. Daca va iese cam moale (caci mie asa mi-a iesit initial), mai adaugati 2-3 linguri de faina.
Pasul 3: Intindem aluatul si-l punem intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt. Peste aluat punem sucul de rosii (amestecat cu ketchup-ul, ca sa iasa pizza mai condimentata), presaram sare si piper si apoi punem mozzarela rasa. Oprim putina mozzarela pentru la sfarsit (eu am oprit cam un sfert din ea).
Pasul 4: Punem restul ingredientelor: ardei, rosii, porumb si ciuperci este propunerea mea pentru varianta light. Daca nu aveti probleme cu silueta, puneti orice altceva va place.
Pasul 5: Coacem pizza cam 25-30 de minute la 180-200 de grade (daca aluatul dumneavoastra este foarte subtire, lasati mai putin, pana cand vedeti ca s-a rumenit). Scoatem tava, presaram si restul de mozzarela sau cascaval light si mai bagam tava la cuptor inca 10 minute.
Se serveste calda
Reteta poate fi gasita si pe www.bucatariacunoroc.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata

Ieri a fost ziua de naștere a mezinei noastre. De multă vreme aștepta acest moment și ne spunea încântată...

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai