Astazi va propun o pizza dietetica si sanatoasa, cu un blat gustos si sanatos facut din numai 3 ingrediente. Nu contine drojdie, oua, unt, ulei, smantana sau alte grasimi grele si calorigene. Si tocmai lipsa acestora constituie motivul principal pentru care este o pizza light, fiind mai sanatoasa si mai putin calorigena decat altele. Adica pizza de slabit, cum s-ar spune :) Si cum pentru o pizza cu blat dietetic se potriveste o umplutura la fel de sanatoasa, am ales una pe masura, cu legume, sos tomat si branzeturi usoare. Cu reteta asta de pizza dietetica va asigur ca suntem in siguranta chiar si atunci cand incercam sa “fim cuminti” si sa avem o dieta ponderata si echilibrata, caci este cu adevarat o pizza light.
Pasul 1: Facem aluatul: Cernem faina, o amestecam cu bicarbonatul si apoi adaugam incetul cu incetul iaurtul. Tip: Pentru masurat se foloseste o ceasca mare pentru ceai.
Pasul 2: Framantam faina cu iaurtul cateva minute pana obtinem un aluat elastic. Daca va iese cam moale (caci mie asa mi-a iesit initial), mai adaugati 2-3 linguri de faina.
Pasul 3: Intindem aluatul si-l punem intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt. Peste aluat punem sucul de rosii (amestecat cu ketchup-ul, ca sa iasa pizza mai condimentata), presaram sare si piper si apoi punem mozzarela rasa. Oprim putina mozzarela pentru la sfarsit (eu am oprit cam un sfert din ea).
Pasul 4: Punem restul ingredientelor: ardei, rosii, porumb si ciuperci este propunerea mea pentru varianta light. Daca nu aveti probleme cu silueta, puneti orice altceva va place.
Pasul 5: Coacem pizza cam 25-30 de minute la 180-200 de grade (daca aluatul dumneavoastra este foarte subtire, lasati mai putin, pana cand vedeti ca s-a rumenit). Scoatem tava, presaram si restul de mozzarela sau cascaval light si mai bagam tava la cuptor inca 10 minute.
Se serveste calda
Reteta poate fi gasita si pe www.bucatariacunoroc.ro
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii