Pizza dietetica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pizza dietetica

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 cesti de faina cernuta
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 ceasca de iaurt grecesc
  • Umplutura:
  • 100 ml pasta de tomate
  • ketchup dupa gust
  • 150-200 gr mozzarela sau cascaval light
  • 1-2 rosii
  • 1-2 ardei grasi
  • o conserva de ciuperci
  • o conserva de porumb
  • putina sare si putin piper

Mod de preparare

Astazi va propun o pizza dietetica si sanatoasa, cu un blat gustos si sanatos facut din numai 3 ingrediente. Nu contine drojdie, oua, unt, ulei, smantana sau alte grasimi grele si calorigene. Si tocmai lipsa acestora constituie motivul principal pentru care este o pizza light, fiind mai sanatoasa si mai putin calorigena decat altele. Adica pizza de slabit, cum s-ar spune :) Si cum pentru o pizza cu blat dietetic se potriveste o umplutura la fel de sanatoasa, am ales una pe masura, cu legume, sos tomat si branzeturi usoare. Cu reteta asta de pizza dietetica va asigur ca suntem in siguranta chiar si atunci cand incercam sa “fim cuminti” si sa avem o dieta ponderata si echilibrata, caci este cu adevarat o pizza light.

Pasul 1: Facem aluatul: Cernem faina, o amestecam cu bicarbonatul si apoi adaugam incetul cu incetul iaurtul. Tip: Pentru masurat se foloseste o ceasca mare pentru ceai.
Pasul 2: Framantam faina cu iaurtul cateva minute pana obtinem un aluat elastic. Daca va iese cam moale (caci mie asa mi-a iesit initial), mai adaugati 2-3 linguri de faina.
Pasul 3: Intindem aluatul si-l punem intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt. Peste aluat punem sucul de rosii (amestecat cu ketchup-ul, ca sa iasa pizza mai condimentata), presaram sare si piper si apoi punem mozzarela rasa. Oprim putina mozzarela pentru la sfarsit (eu am oprit cam un sfert din ea).
Pasul 4: Punem restul ingredientelor: ardei, rosii, porumb si ciuperci este propunerea mea pentru varianta light. Daca nu aveti probleme cu silueta, puneti orice altceva va place.
Pasul 5: Coacem pizza cam 25-30 de minute la 180-200 de grade (daca aluatul dumneavoastra este foarte subtire, lasati mai putin, pana cand vedeti ca s-a rumenit). Scoatem tava, presaram si restul de mozzarela sau cascaval light si mai bagam tava la cuptor inca 10 minute.
Se serveste calda
Reteta poate fi gasita si pe www.bucatariacunoroc.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Branzoaicele Bunicii
4
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Lapte de Pasare
5
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Parteneri
Ardei umpluti (de post)
Bucataras.RO

Ardei umpluti (de post)

Ardei umpluti (de post)
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii