Pizza dietetica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pizza dietetica

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 cesti de faina cernuta
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 ceasca de iaurt grecesc
  • Umplutura:
  • 100 ml pasta de tomate
  • ketchup dupa gust
  • 150-200 gr mozzarela sau cascaval light
  • 1-2 rosii
  • 1-2 ardei grasi
  • o conserva de ciuperci
  • o conserva de porumb
  • putina sare si putin piper

Mod de preparare

Astazi va propun o pizza dietetica si sanatoasa, cu un blat gustos si sanatos facut din numai 3 ingrediente. Nu contine drojdie, oua, unt, ulei, smantana sau alte grasimi grele si calorigene. Si tocmai lipsa acestora constituie motivul principal pentru care este o pizza light, fiind mai sanatoasa si mai putin calorigena decat altele. Adica pizza de slabit, cum s-ar spune :) Si cum pentru o pizza cu blat dietetic se potriveste o umplutura la fel de sanatoasa, am ales una pe masura, cu legume, sos tomat si branzeturi usoare. Cu reteta asta de pizza dietetica va asigur ca suntem in siguranta chiar si atunci cand incercam sa “fim cuminti” si sa avem o dieta ponderata si echilibrata, caci este cu adevarat o pizza light.

Pasul 1: Facem aluatul: Cernem faina, o amestecam cu bicarbonatul si apoi adaugam incetul cu incetul iaurtul. Tip: Pentru masurat se foloseste o ceasca mare pentru ceai.
Pasul 2: Framantam faina cu iaurtul cateva minute pana obtinem un aluat elastic. Daca va iese cam moale (caci mie asa mi-a iesit initial), mai adaugati 2-3 linguri de faina.
Pasul 3: Intindem aluatul si-l punem intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt. Peste aluat punem sucul de rosii (amestecat cu ketchup-ul, ca sa iasa pizza mai condimentata), presaram sare si piper si apoi punem mozzarela rasa. Oprim putina mozzarela pentru la sfarsit (eu am oprit cam un sfert din ea).
Pasul 4: Punem restul ingredientelor: ardei, rosii, porumb si ciuperci este propunerea mea pentru varianta light. Daca nu aveti probleme cu silueta, puneti orice altceva va place.
Pasul 5: Coacem pizza cam 25-30 de minute la 180-200 de grade (daca aluatul dumneavoastra este foarte subtire, lasati mai putin, pana cand vedeti ca s-a rumenit). Scoatem tava, presaram si restul de mozzarela sau cascaval light si mai bagam tava la cuptor inca 10 minute.
Se serveste calda
Reteta poate fi gasita si pe www.bucatariacunoroc.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Tort Craciun
Bucataras.RO

Tort Craciun

Tort Craciun
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!