Pizza cu ardei gras si hamsie

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu ardei gras si hamsie

Ingrediente

  • Pentru 2 Pizza:
  • Pentru blat:
  • 500 mlapa calduta
  • 15-20 grdrojdie de bere proaspata
  • 3 linguri ulei masline(sau alt tip)
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • un varf lingurita de zahar
  • Pentru umplutura:
  • sos de rosii
  • ardei gras proaspat
  • 4-5 fileturi de hamsie in ulei
  • 2 bucati mozzarella
  • oregan uscat
  • sare

Mod de preparare

Intr-un castron se topeste bine drojdia in apa calduta, se adauga sarea, un varf de lingurita de zahar (sa ajute la cresterea blatului)si uleiul.

Treptat se incorporeaza si faina ,asa incat sa devina o coca nu prea tare. Daca incepe sa se desprinda de pe mana, nu se mai pune faina.

Se acopera bine cu un servet mai gros si se lasa sa creasca,minim 1ora-1ora1/2. Se taie fasii ardeiul,mozzarella cubulete.

Cand coca a crescut se intinde in doua forme mari de pizza(diam.28cm.)cu mainile, apoi se pune sos de rosii, cat dorim, mozzarella, ardeiul, hamsia, presaram oregan uscat si daca este nevoie putina sare.

Se pune in cuptorul incins, la mijloc, 15 minute, foc potrivit. Cea de-a doua pizza se tine chiar 10 minute.

Daca ne ramane coca, se pot face gogosi sarate sau dulci.

Se pune coca in ulei incins, se prajesc pe ambele parti, se scurg pe hartie.

Daca le dorim dulci le presaram cu zahar pudra deasupra.
Pizza se poate mananca ca fel unic dar taiata in bucati se poate folosi la un bufet ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Zama de pastai aita
Bucataras.RO

Zama de pastai aita

Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de...

Zama de pastai aita
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate