Ingrediente

Blat:
1 lingurita cu varf drojdie
1 lingura zahar
300 g faina
200 ml apa calduta
3 linguri ulei
20 g unt topit
sare
Topping:
suc de rosii sau ardei
2-3 cabanosi
50 g cascaval
100 g mozzarella
100 g rosii
100 g ardei
2 ciuperci

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se amesteca drojdia cu zaharul, 3-4 linguri de apa calduta si 3 linguri de faina, se formeaza o maia si se lasa sa creasca 10 minute la cald.

Dupa cele 10 minute in care creste maiaua se ia un bol cu 250 g de faina, iar in mijlocul acesteia se formeaza o mica adancitura in care se adauga untul topit si usor racit, uleiul, sarea, maiua si apa calduta. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine o coca elastica (daca este prea tare se mai adauga apa, respectiv daca este prea moale adaugam putina faina). Dupa ce ce se framanta 5 minute se lasa la dospit 20 minute intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, acesta se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se intinde cu degetele spre marginile tavii pana ce acesta acopera uniform intreaga suprafata a acesteia. Se unge cu suc de rosii sau de ardei si se presara deasupra ciupercile, ardeii si maslinele feliate, cabanosul usor calit si rosiile taiate cubulete.

Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil timp de 10 minute. Dupa 10 minute in care se coace la foc mic, se adauga mozarella si cascavalul si se mai lasa in cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Dupa ce se scoate din cuptor se poate adauga putin suc de rosii sau ketchup in forme grafice si se acopera tava cu un prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pizza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizza