Am facut o maia din apa, drojdie si zahar pe care am lasat-o 10 minute. Dupa cum vedeti, a dat peste.
Am amestecat sarea cu faina, am turnat treptat maiaua si am amestecat cu mana, apoi am adaugat si uleiul tot treptat. In functie de faina folosita, se poate pune mai mult sau mai putin ulei. Cand nu se mai lipeste aluatul de mana, nu mai este nevoie de ulei.
Dupa ce am terminat de framantat, am acoperit aluatul cu folie si un prosop, si am lasat la dospit 30 min. Teoretic, ar trebui sa creasca in volum cam de doua ori.
Mai departe am tocat ardeiul, am dat pe razatoare cascavalul si branza brie, am intins aluatul, l-am uns cu bulion, si am inceput sa asez toate cele. Mai intai salamul, apoi ardeii, branza, cascavalul.. mozzarella am sfaramat-o cu mana, si deasupra am pus maslinele. Si cam atat.
Am bagat-o la cuptorul preincalzit 20 min.. sau mai exact, pana s-a copt blatul.
Sa aveti pofta!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii