Am facut o maia din apa, drojdie si zahar pe care am lasat-o 10 minute. Dupa cum vedeti, a dat peste.
Am amestecat sarea cu faina, am turnat treptat maiaua si am amestecat cu mana, apoi am adaugat si uleiul tot treptat. In functie de faina folosita, se poate pune mai mult sau mai putin ulei. Cand nu se mai lipeste aluatul de mana, nu mai este nevoie de ulei.
Dupa ce am terminat de framantat, am acoperit aluatul cu folie si un prosop, si am lasat la dospit 30 min. Teoretic, ar trebui sa creasca in volum cam de doua ori.
Mai departe am tocat ardeiul, am dat pe razatoare cascavalul si branza brie, am intins aluatul, l-am uns cu bulion, si am inceput sa asez toate cele. Mai intai salamul, apoi ardeii, branza, cascavalul.. mozzarella am sfaramat-o cu mana, si deasupra am pus maslinele. Si cam atat.
Am bagat-o la cuptorul preincalzit 20 min.. sau mai exact, pana s-a copt blatul.
Sa aveti pofta!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii