De Boboteaza se prepara piftia sau racitura de porc. Carnea se parleste, se curata si se spala foarte bine, apoi se pune intr-o cratita sa fierba in apa suficienta la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta. Se adauga putina sare, o ceapa, o capatana de usturoi, piper boabe si se continua fierberea pana cand carnea este bine fiarta. Carnea se scoate si se portioneaza la dimensiunea dorita. In zeama in care a fiert carnea se adauga o capatana de usturoi frecat ca la mujdei, se amesteca si se vantura bine cu un polonic pana cand zeama se albeste, apoi se lasa 30 de minute sa se linisteasca. Apoi se aduna grasimea formata, se potriveste gustul de sare si se strecoara printr-o sita de usturoi si oase. In castronele se asaza bucati de carne si se completeaza cu zeama, apoi se lasa la rece pana cand se incheaga. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2016/01/piftie-de-porc.html
Piftia de porc se serveste dupa gustul fiecaruia, simpla, cu boia de ardei sau piper macinat presarat deasupra, sau cu hrean in otet. Este un aperitiv deosebit de gustos nelipsit de sarbatori, Craciun, Revelion sau Sfantul Ioan. Pofta Buna! Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorA iesit o ciorbica tare buna, numai buna de servit pe vremea asta rece!
Ciorba de curcan, cu taiteiUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii