Piftie de porc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Piftie de porc

Ingrediente

  • -1 rasol porc
  • -3 picioare de porc
  • -1/4 kg cap de porc
  • -1/4 kg pulpa de porc
  • -4 l apa
  • -2 capatani de usturoi
  • -1 ceapa
  • -1 lingurita piper boabe
  • -2 lingurite sare (dupa gust)

Mod de preparare

De Boboteaza se prepara piftia sau racitura de porc. Carnea se parleste, se curata si se spala foarte bine, apoi se pune intr-o cratita sa fierba in apa suficienta la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta. Se adauga putina sare, o ceapa, o capatana de usturoi, piper boabe si se continua fierberea pana cand carnea este bine fiarta. Carnea se scoate si se portioneaza la dimensiunea dorita. In zeama in care a fiert carnea se adauga o capatana de usturoi frecat ca la mujdei, se amesteca si se vantura bine cu un polonic pana cand zeama se albeste, apoi se lasa 30 de minute sa se linisteasca. Apoi se aduna grasimea formata, se potriveste gustul de sare si se strecoara printr-o sita de usturoi si oase. In castronele se asaza bucati de carne si se completeaza cu zeama, apoi se lasa la rece pana cand se incheaga. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2016/01/piftie-de-porc.html
Piftia de porc se serveste dupa gustul fiecaruia, simpla, cu boia de ardei sau piper macinat presarat deasupra, sau cu hrean in otet. Este un aperitiv deosebit de gustos nelipsit de sarbatori, Craciun, Revelion sau Sfantul Ioan. Pofta Buna! Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie