Piftie de porc

Postat pe: 05-01-2016
(0)

Ingrediente

1 rasol porc
3 picioare de porc
1/4 kg cap de porc
1/4 kg pulpa de porc
4 l apa
2 capatani de usturoi
1 ceapa
1 lingurita piper boabe
2 lingurite sare (dupa gust)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
De Boboteaza se prepara piftia sau racitura de porc. Carnea se parleste, se curata si se spala foarte bine, apoi se pune intr-o cratita sa fierba in apa suficienta la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta. Se adauga putina sare, o ceapa, o capatana de usturoi, piper boabe si se continua fierberea pana cand carnea este bine fiarta. Carnea se scoate si se portioneaza la dimensiunea dorita. In zeama in care a fiert carnea se adauga o capatana de usturoi frecat ca la mujdei, se amesteca si se vantura bine cu un polonic pana cand zeama se albeste, apoi se lasa 30 de minute sa se linisteasca. Apoi se aduna grasimea formata, se potriveste gustul de sare si se strecoara printr-o sita de usturoi si oase. In castronele se asaza bucati de carne si se completeaza cu zeama, apoi se lasa la rece pana cand se incheaga. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2016/01/piftie-de-porc.html
Piftia de porc se serveste dupa gustul fiecaruia, simpla, cu boia de ardei sau piper macinat presarat deasupra, sau cu hrean in otet. Este un aperitiv deosebit de gustos nelipsit de sarbatori, Craciun, Revelion sau Sfantul Ioan. Pofta Buna! Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piftie de porc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piftie de porc