Ingrediente
● Un pachet de aluat frantuzesc (congelat) |
● 500 gr ciuperci albe |
● sare si piper-dupa gust |
● 2 cepe |
● 2-3 linguri ulei |
● 1 lingura faina |
● 2 oua |
● 1/2 plic praf de copt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Curatam ciupercile apoi le tocam marunt si le punem in cratita, la scazut, cu putina sare.
Amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana scade tot sucul lasat de ciuperci.
Intre timp, curatam ceapa si o tocam deasemenea, marunt. O punem in tigaie cu uleiul, la foc mic si amestecam pana cand ceapa devine sticloasa.
Amestecam ciupercile cu ceapa, potrivim de sare si piper, apoi adaugam o lingura de faina amestecata cu praf de copt si un ou batut. Cu aceasta compozitie vom umple pateurile.
Aluatul frantuzesc, decongelat, il taiem cu un cutit bine ascutit, in patrate cu latura de aprox. 10cm.
In interiorul fiecarui patrat decupam un altul (imaginile va vor fi mai de folos decat explicatiile) dar cu doar doua colturi decupate .
Pliati unul din colturi peste coltul opus si procedati la fel cu coltul ramas.
Daca v-ati impotmolit dati fuga la imagini - ele vor elucida intregul mister!
Umpleti locasul format cu ciuperci.
Ungeti toata suprafata cu ou batut si puneti in tava, pe hartie de copt si dati la cuptor, aprox 10-12 minute.
Praful de copt, are rolul de a ridica umplutura in timpul coacerii si asa sa permita aluatului frantuzesc sa se desfaca in foi, fara sa ramana necopt.
Se pot servi calde sau reci sau se pot reincalzi in cuptorul cu microunde sau in cel clasic!
Se pot umple cu carne-pregatita in acelasi mod,
cu branza sarata amestecata cu smantana si marar,
cu branza dulce si stafide,
cu gem amestecat cu nuci macinate
sau cu albusuri batute spuma cu zahar si nuci,
iar lista poate continua dupa inspiratia fiecaruia!
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pateuri cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana scade tot sucul lasat de ciuperci.
Intre timp, curatam ceapa si o tocam deasemenea, marunt. O punem in tigaie cu uleiul, la foc mic si amestecam pana cand ceapa devine sticloasa.
Amestecam ciupercile cu ceapa, potrivim de sare si piper, apoi adaugam o lingura de faina amestecata cu praf de copt si un ou batut. Cu aceasta compozitie vom umple pateurile.
Aluatul frantuzesc, decongelat, il taiem cu un cutit bine ascutit, in patrate cu latura de aprox. 10cm.
In interiorul fiecarui patrat decupam un altul (imaginile va vor fi mai de folos decat explicatiile) dar cu doar doua colturi decupate .
Pliati unul din colturi peste coltul opus si procedati la fel cu coltul ramas.
Daca v-ati impotmolit dati fuga la imagini - ele vor elucida intregul mister!
Umpleti locasul format cu ciuperci.
Ungeti toata suprafata cu ou batut si puneti in tava, pe hartie de copt si dati la cuptor, aprox 10-12 minute.
Praful de copt, are rolul de a ridica umplutura in timpul coacerii si asa sa permita aluatului frantuzesc sa se desfaca in foi, fara sa ramana necopt.
Se pot servi calde sau reci sau se pot reincalzi in cuptorul cu microunde sau in cel clasic!
Se pot umple cu carne-pregatita in acelasi mod,
cu branza sarata amestecata cu smantana si marar,
cu branza dulce si stafide,
cu gem amestecat cu nuci macinate
sau cu albusuri batute spuma cu zahar si nuci,
iar lista poate continua dupa inspiratia fiecaruia!
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pateuri cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany