Iaca-ma-s am "inviat" si io! Ho, ce, va gandeati sa imi faceti da un an? Ptiu, pacatoaselor! Na ca viu degrab' acilea cu o ratzeta de pateu da ficat da pui da la mama Amigdala care va saluta si zasa sa va spui ca are vraji noi pa anu asta, care vrea.
Da pana sa fac io vrajeala mai bine sa va spui ratzeta de o facuram la Craciun de sa minunara toata shatra, adevar va spui io voua! Sa mi sa taie untu' de va mintzasc.
Intai sa cauta un pui cu juma' da chil de ficatzi. Ce? Nu sa gasashte? Atunci sa veniti sa va dascant da ghinion ca trebe sa fugariti mai multi pui sa le scoateti ficatii pana sa face da juma' da chil. Penele sa mi le trimetetz mie sa afum da sperietura. Dupa ce adunati toti ficatii, ii ferbeti in lapte f'o 15 minute sa nu sa intareasca ca nu mai ie buni da nimica. Dupe aceia ii scurjati da lapte pa care il dati la pisica sa bea si gura iei.
Cand sa raceste ficatii ii puneti cu 2 pachete da unt din ala grasu (Sa nu va zgarciti la unt haladitelor ca zasa mama Amigdala sa sa puie cat ficat atata unt!), cu sare, piper si un varf da cutzat da nucsoara (Asta ie pentru obraze suptzari ca sa nu zacetz ca nu stiu, mo!) si apasati botonul la ala da-i zace mister ca sa sa amesteca bine.
Ce, nu stitz ce-i ala mister? Pai ie ala da ie mare cat un bulan si are un boton si cutzat in cap da sa invarte mai repede dacat ochiu lu mama mare dupa ce beu damijana de tzuica. Ca alalalt ochi il pierdu cand sa batu cu una de-o prinsa la al batran in pat.
Hai ca am da facut vrajala da seara, luatz de halitz pa paine prajata si muscatz cu pohta si din castravetz! Si p'orma sa venitz sa va dascant da aplecatura!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii