Intr-o tigaie caliti ceapa cu sarea grunjoasa la foc mic in cele 30 g unt intre 15-20 minute, pana cand aceasta este moale, dulce si are o culoare aurie. Intr-o cratita cu ulei de masline pe ochiul mare la foc mic-mediu prajiti ficatul pana cand se caramelizeaza.
Adaugati in tigaie peste ceapa merele, oregano, cimbrul uscat, salvie si continuati calirea inca 10 minute. Cand ficatul este gata transferati-l in tigaie apoi puneti usturoiul. Mai lasati 1-2 minute, turnati smantana, asezonati cu piper, amestecati apoi stingeti focul.
Intr-o alta cratita puneti cele 80 g de unt si la foc foarte mic aduceti la o fierbere foarte lenta. Lasati pana cand se formeaza spuma alba subtire deasupra. Stingeti focul si cu o lingura luati aceasta spuma apoi aruncati-o.
Puneti amestecul din tigaie cu ficat si ceapa intr-un blender si pulsati intr-o pasta foarte fina. Transferati apoi intr-un bol sau vas mai mic. Nivelati dupa care turnati untul deasupra. Ornati cu frunze de cimbru verde si boabe de piper.
Lasati sa se raceasca complet apoi acoperiti si lasati in frigider 5-6 ore inainte de servire.
Imi place pateul foarte mult dar niciodata nu am gasit in comert o firma care sa foloseasca ingredientele potrivite fara alti aditivi sau potentiatori de gust. Aceasta este o reteta cu ingrediente dupa placul meu. Cu siguranta niciodata nu voi mai cumpara acest preparat din comert.
Personal imi place sa-l servesc acest cu paine de casa si ceapa caramelizata in otet balsamic.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioasePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii