Pate din Ficat de Pui si Mere

Complexitate
redusa
Pate din Ficat de Pui si Mere

Ingrediente

  • 30 g unt + 80 g separat (de 80-82%)
  • 2 ceape taiate marunt
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500 g ficat de pui (taiati excesul de grasime sau piele)
  • 2 mere acrisoare curatite taiate bucati mici
  • un praf de nucsoara
  • 3 boabe de enibahar macinate
  • 4 frunze de salvie proaspata taiata marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 130 g smantana (intre 20-30%)
  • piper proaspat macinat
  • cimbru verde pentru ornare (optional)
  • boabe de piper roz pentru ornare (optional)

Mod de preparare

Intr-o tigaie caliti ceapa cu sarea grunjoasa la foc mic in cele 30 g unt intre 15-20 minute, pana cand aceasta este moale, dulce si are o culoare aurie. Intr-o cratita cu ulei de masline pe ochiul mare la foc mic-mediu prajiti ficatul pana cand se caramelizeaza.

Adaugati in tigaie peste ceapa merele, oregano, cimbrul uscat, salvie si continuati calirea inca 10 minute. Cand ficatul este gata transferati-l in tigaie apoi puneti usturoiul. Mai lasati 1-2 minute, turnati smantana, asezonati cu piper, amestecati apoi stingeti focul.

Intr-o alta cratita puneti cele 80 g de unt si la foc foarte mic aduceti la o fierbere foarte lenta. Lasati pana cand se formeaza spuma alba subtire deasupra. Stingeti focul si cu o lingura luati aceasta spuma apoi aruncati-o.

Puneti amestecul din tigaie cu ficat si ceapa intr-un blender si pulsati intr-o pasta foarte fina. Transferati apoi intr-un bol sau vas mai mic. Nivelati dupa care turnati untul deasupra. Ornati cu frunze de cimbru verde si boabe de piper.

Lasati sa se raceasca complet apoi acoperiti si lasati in frigider 5-6 ore inainte de servire.
Imi place pateul foarte mult dar niciodata nu am gasit in comert o firma care sa foloseasca ingredientele potrivite fara alti aditivi sau potentiatori de gust. Aceasta este o reteta cu ingrediente dupa placul meu. Cu siguranta niciodata nu voi mai cumpara acest preparat din comert.

Personal imi place sa-l servesc acest cu paine de casa si ceapa caramelizata in otet balsamic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici