Intr-o tigaie caliti ceapa cu sarea grunjoasa la foc mic in cele 30 g unt intre 15-20 minute, pana cand aceasta este moale, dulce si are o culoare aurie. Intr-o cratita cu ulei de masline pe ochiul mare la foc mic-mediu prajiti ficatul pana cand se caramelizeaza.
Adaugati in tigaie peste ceapa merele, oregano, cimbrul uscat, salvie si continuati calirea inca 10 minute. Cand ficatul este gata transferati-l in tigaie apoi puneti usturoiul. Mai lasati 1-2 minute, turnati smantana, asezonati cu piper, amestecati apoi stingeti focul.
Intr-o alta cratita puneti cele 80 g de unt si la foc foarte mic aduceti la o fierbere foarte lenta. Lasati pana cand se formeaza spuma alba subtire deasupra. Stingeti focul si cu o lingura luati aceasta spuma apoi aruncati-o.
Puneti amestecul din tigaie cu ficat si ceapa intr-un blender si pulsati intr-o pasta foarte fina. Transferati apoi intr-un bol sau vas mai mic. Nivelati dupa care turnati untul deasupra. Ornati cu frunze de cimbru verde si boabe de piper.
Lasati sa se raceasca complet apoi acoperiti si lasati in frigider 5-6 ore inainte de servire.
Imi place pateul foarte mult dar niciodata nu am gasit in comert o firma care sa foloseasca ingredientele potrivite fara alti aditivi sau potentiatori de gust. Aceasta este o reteta cu ingrediente dupa placul meu. Cu siguranta niciodata nu voi mai cumpara acest preparat din comert.
Personal imi place sa-l servesc acest cu paine de casa si ceapa caramelizata in otet balsamic.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatUn desert pe cat de simplu, pe atat de bun! :X
Desert cu piscoturi si fructe de padureAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii