Pate din Ficat de Pui

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pate din Ficat de Pui

Ingrediente

  • -500 g ficat de pui
  • -200 ml smantana- puteti sa folositi chiar mai multa, la apreciere si dupa gust
  • -50 g unt
  • -marar verde, tocat marunt, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -1-2 catei de usturoi zdrobiti, optional
  • -1-2 linguri coniac, optional
  • Pentru ornat, optional:
  • -60 g unt
  • -frunzulite de cimbru; arpagic verde; etc, dupa gust, optional

Mod de preparare

Fierbeti ficateii de pui in apa cu sare, scurgeti si lasati la racit.

Treceti 3/4 din cantitate prin masina de tocat carne, folosind sita cea mai mica.
Puneti ficatul tocat intr-o craticioara in care ati incins in prealabil untul si fierbeti circa 5 min, amestecand continuu.

Condimentati la sfarsit cu sare si piper, dupa gust.
Lasati sa se raceasca, adaugati smantana (puteti sa folositi chiar mai multa, la apreciere si dupa gust), ficatul ramas, taiat bucatele mai mari, mararul verde si omogenizati.

Inglobati usturoiul si coniac-ul, daca folositi pentru un gust mai bogat si rafinat.

Puteti pune pate-ul de ficat pregatit intr-un vas de sticla sau o caserola si sa-l acoperiti cu un strat de unt aromat (optional), apoi dati la rece pentru cel putin 1 ora, inainte de a-l servi.

Pentru untul aromat: topiti cele 60 g unt intr-o craticioara, adaugati frunzulitele de cimbru sau de arpagic verde, tocate marunt, dupa gust si dorinta (optional), lasati inca 1 min pe foc, amestecand (doar cat sa se dezvolte aromele), apoi turnati uniform peste pate-ul din caserola.

Serviti cu paine prajita, calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia