Pate de Ficat in Gelatina de Bere cu Chifle Scotiene Pictate

Complexitate
redusa
Pate de Ficat in Gelatina de Bere cu Chifle Scotiene Pictate

Ingrediente

  • Pateu de ficat de pui in gelatina de bere
  • Ingrediente:
  • 300 g ficatei de pui
  • sare
  • lapte gras sau smintina neacrita
  • 1 lingura unt
  • 100 ml bere
  • 2 foi de gelatina
  • Piinici scotiene
  • Ingrediente:
  • 450 g faina oo
  • 10 g sare
  • 20 g drojdie de bere proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 150 ml apa calduta
  • 30 ml lapte pt uns
  • ulei sau unt pt uns hirtia de copt

Mod de preparare

- fierbem ficatul in apa (ara sare), cind sunt gata ii scurgem si mixam adaugind sarea, untul si laptele gras cu lingura cit este nevoie ca sa obtienti un pateu moale si usor de intins pe piine
- topiti gelatina si bere la bain marie si varsati 3-4 ml intr-un vas, lasati la frigider pina se intareste putin berea
- adaugati peste berea cu gelatina intarita frunze de marar, patrunjel, rosii uscate sau ce vreti voi pentru model apoi adaugati pateul lasind in laterale citiva mm intre pateu si vas si varsati restul de bere cu gelatina (lichida)
- lasati in frigider o noapte (8 ore) apoi rasturnati pe platou

Piinici scotiene

- topiti drojdia in lapte, adaugati apa si apoi faina in care ati amestecat sarea
- framintati bine pina cind rezulta un aluat moale si neted
- lasati intr-un castron acoperit cu pelicula transparenta 1 ora sa dopseasca
- varsati aluatul pe planseta presarata cu faina
- impartiti in 10 bucati egale din care formati piinici de 7.5 cm lungime si 4 cm latime
- asezati piinicile pe tava cu hirtie de copt unsa cu unt sau ulei si acoperiti cu folie transparenta (eu am introdus tava intr-o punga de plastic)
- lasati sa dospeasca 30 minute timp in care incalziti cuptorul la 200°c
- ungeti fiecare piinica cu lapte si coaceti 15-20 minutie.

Eul e-am copt numai 15 minute, am scos piinicile din cuptor si le-am pictat apoi le-am mai pus la cuptor alte cca 5 minute

Piinicile pictate:

Ingrediente:
albus* de ou in care adaugati coloranti alimentari**

* in blogul original (gasuti link mai jos) folsoea galbenus de ou dar in cazul meu cu o culoare naturala, nu " porcarele" sintetice, riscam sa imi mmodifice nuanta (galbenul galbenusului putea modifica spre portocaliu rosul delicat al sfeclei).

** care mie nu imi plac in mod deosebit asa ca am preferat sa folosesc coloanti naturali.. obtinuti din ce aveam in frigider.

puteti folosi:

sofran pentru galben
zeama de patrunjel sau de spanac pentru verde
negru de la sepii pt negru
cacao amara pentru maro
zeama de la sfecla rosie pentru rosu

daca vreti sa obtineti tonuri mai inchise sau mai deschise atunci pictati o dat, introduceti piinea la cuptor 1-2 minute, mai adaugati culoare acolo unde vreti sa fie mai inchisa si iar coaoceti pina se usuca..
Eu am pictat floarea rosie cu zeama de sfecla rosie amestecata cu putin albus de ou, cum nu aveam destul patrunjel si nici spanac in casa ca sa pot obtine putin suc am preferat sa folosesc o tehmica draga mie cea de a adauga frunzulite pe piine, am uns cu albus peste si am dat la cuptor.

De unde m-am inspirat pentru pictarea chiflelor:

http://cheftessbakeresse.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa
Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat