Morcovul si pastarnacul se taie rondele mai mari si se pun intr-o cratita unde vor fierbe impreuna cu ficatul. Ficatul se taie bucatele potrivite de aproximativ 3cm x3 cm si se pune peste legume. Ceapa se taie cubulete mai mari si se adauga si ea peste ficat impreuna cu foile de dafin si uleiul. Peste toate aceste ingrediente se adauga apa cat sa le depaseasca. Cratita se pune pe foc, iar cand da in clocot se adauga vinul si cimbrul.
Atentie: Din cand in cand se amesteca pentru a nu se lipi de fundul cratitei ficatul si legumele!
Cratita se lasa pe foc pana ce lichidul se evapora, iar ficatul si legumele sunt fierte. Nu trebuie sa se evapore toata apa, trebuie sa mai ramana aproximativ 10% din toata cantitatea!
Dupa ce compozitia s-a racit putin se scot foile de dafin, se adauga in blender impreuna cu untul. Compozitia se poate imparti in doua, in functie de capacitatea blenderului.
Se lasa in blender pana ce devine ca o pasta, cand este gata se condimenteaza cu sare, vegeta si piper dupa gust.
Pateul obtinut se da la rece.
Se serveste cu rosii, ceapa, masline, ardei etc, dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii