Pate de Ficat

Complexitate
redusa
Pate de Ficat

Ingrediente

  • 1kg ficat de porc (aproximativ un ficat intreg)
  • 4 cepe potrivite
  • 200 gr pastarnac (eu am avut congelat)
  • un morcov
  • un pachet de unt (200gr)
  • 200 ml vin rosu
  • 6 linguri ulei
  • o lingurita cimbru
  • 4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • vegeta dupa gust
  • apa se pune in functie de vasul in care fierb ficatul si legumele

Mod de preparare

Morcovul si pastarnacul se taie rondele mai mari si se pun intr-o cratita unde vor fierbe impreuna cu ficatul. Ficatul se taie bucatele potrivite de aproximativ 3cm x3 cm si se pune peste legume. Ceapa se taie cubulete mai mari si se adauga si ea peste ficat impreuna cu foile de dafin si uleiul. Peste toate aceste ingrediente se adauga apa cat sa le depaseasca. Cratita se pune pe foc, iar cand da in clocot se adauga vinul si cimbrul.

Atentie: Din cand in cand se amesteca pentru a nu se lipi de fundul cratitei ficatul si legumele!

Cratita se lasa pe foc pana ce lichidul se evapora, iar ficatul si legumele sunt fierte. Nu trebuie sa se evapore toata apa, trebuie sa mai ramana aproximativ 10% din toata cantitatea!

Dupa ce compozitia s-a racit putin se scot foile de dafin, se adauga in blender impreuna cu untul. Compozitia se poate imparti in doua, in functie de capacitatea blenderului.

Se lasa in blender pana ce devine ca o pasta, cand este gata se condimenteaza cu sare, vegeta si piper dupa gust.
Pateul obtinut se da la rece.
Se serveste cu rosii, ceapa, masline, ardei etc, dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Budinca cu branza si sos de capsuni
Bucataras.RO

Budinca cu branza si sos de capsuni

Budinca fiind in continuare pe lista noastra de mancaruri preferate, incerc sa fac variatiuni pe tema. Desi nu m-am abatut...

Budinca cu branza si sos de capsuni
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti