Pasteta din Ficat cu Cascaval

Postat pe: 18-01-2015
(0)

Ingrediente

Pentru 6-8 portii:
300 g cascaval ras marunt
150 g rosii cherry taiate cubulete
½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
150 g ceapa tocata marunt
500 g ficat de pui spalat, curatat si scurs
150 g morcovi rasi marunt, pe razatoarea cu gauri mici
10 g gelatina
sare
piper, proaspat macinat
ulei
Pentru servit: rosii (optional)

Mod de preparare

Amestecati cascavalul ras cu rosiile si verdeata maruntite. Lasati in asteptare.
Separat, caliti ceapa in ulei incins pana la culoarea aurie.
Adaugati ficatul si continuati prajirea 10- 15 min, amestecand.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Lasati la racit.

Puneti gelatina la hidratat in apa rece, conform cu instructiunile de pe plic.
Treceti compozitia cu ficat prin masina de tocat carne.
Amestecati cu morcovul ras.
Topiti gelatina pe foc mic, avand grija sa nu fiarba. Lasati sa se racoreasca.
Inglobati ½ din cantitatea de gelatina in compozitia cu ficat, iar restul in cea cu cascaval.

Turnati ½ din cantitatea cu ficat intr-o tava de chec si nivelati.
Puneti intr-un singur strat amestecul cu cascaval, nivelati, acoperiti cu restul de ficat si nivelati din nou.
Dati la rece pentru cel putin 5 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti simplu, cu paine proaspata sau prajita, impreuna cu rosii (optional).

Noi am servit dupa doar 2 ore de stat la frigider, lucru care a afectat aspectul exterior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasteta din Ficat cu Cascaval" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasteta din Ficat cu Cascaval