Amestecati intr-un bol branza, ceapa, 3 linguri smantana, 1 lingura unt, paprika, patrunjelul verde si piperul. Omogenizati bine si sarati, dupa gust. Trebuie sa obtineti o crema potrivit de tare, tartinabila. Ajustati acest lucru, adaugand la nevoie smantana si / sau unt.
Dati la frigider 2- 3 ore pentru ca ceapa sa-si elibereze aroma.
Serviti cu paine proaspata.
Precizari:
Adaugati condimentele in amestecul de branza functie de textura pe care doriti sa o obtineti: pentru un aspect rustic, taiati ceapa mai mare, macinati piperul grosier si lasati semintele de chimen intregi.
Puteti folosi si alte proportii in amestecul de branza, tinand cont de faptul ca branza de vaci da o densitate cremoasa, iar branza de burduf, o nota iute- picanta.
Crema de branza picanta se foloseste, de regula, la tartine. Dar se poate intrebuinta si ca umplutura pentru rosii, oua, ardei, clatite sarate, etc.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii