Amestecati intr-un bol branza, ceapa, 3 linguri smantana, 1 lingura unt, paprika, patrunjelul verde si piperul. Omogenizati bine si sarati, dupa gust. Trebuie sa obtineti o crema potrivit de tare, tartinabila. Ajustati acest lucru, adaugand la nevoie smantana si / sau unt.
Dati la frigider 2- 3 ore pentru ca ceapa sa-si elibereze aroma.
Serviti cu paine proaspata.
Precizari:
Adaugati condimentele in amestecul de branza functie de textura pe care doriti sa o obtineti: pentru un aspect rustic, taiati ceapa mai mare, macinati piperul grosier si lasati semintele de chimen intregi.
Puteti folosi si alte proportii in amestecul de branza, tinand cont de faptul ca branza de vaci da o densitate cremoasa, iar branza de burduf, o nota iute- picanta.
Crema de branza picanta se foloseste, de regula, la tartine. Dar se poate intrebuinta si ca umplutura pentru rosii, oua, ardei, clatite sarate, etc.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaSunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura! "Bunatati pentru Craciun"
Desert cornulete cu gem de prune si nucaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii