Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa dospeasca. Se toarna uleiul, oul batut si se amesteca incet, turnand lapte caldut, putin cate putin, pana se obtine un aluat bun pentru framantat. Cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Intr-un vas, se amesteca branza cu kefirul, cele doua oua batute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se pun la final ardeiul gras rosu, taiat cubulete si maslinele negre feliate. Se omogenizeaza totul si se da deoparte.
Aluatul se intinde pe masa de lucru in foaie rotunda, putin mai mare decat tava in care se va coace pasca. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se asaza aluatul cu grija, inclusiv pe margini. Se toarna umplutura, se niveleaza si se da deoparte. Din restul de aluat, se fac impletituri care se asaza pe margine si pe mijloc, in forma de cruce. Se unge aluatul deasupra cu oul batut si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)
Cheesecake cu pereCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii