Ingrediente
● pentru doua persoane: |
● o vanata mare (doua, trei mai mici) |
● doua oua |
● faina |
● mozzarella |
● parmezan |
● sos de rosii |
● oregano |
● busuioc |
● un catel de usturoi |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Vanata se taie felii de 1/2 cm.Feliile se dau prin faina apoi prin oul batut (cu sare, piper si un strop de apa). Se prajesc in ulei abundent pe ambele parti pana se rumenesc putin (doua, trei minute). Se scot pe hartie absorbanta. Se pregateste un sos de rosii fara ulei dar ii dam gust cu un catel de usturoi oregano si busuioc. Trebuie sa fie putin mai sarat in cazul in care (ca si mine) n-ati tinut vinetele sub sare.
Pregatim tava cu putin sos de rosii pe fund, un strat de vinete prajite, iar sos de rosii (doua trei linguri bine distribuite) cubulete de mozzarella parmezan si busuioc
Se fac in acest mod cateva straturi pana terminam ingredientele. Trebuie sa fie cel putin trei. Se da la cuptor 20-25' la 180°.
Se serveste calduta sau rece. Ideala pentru pic-nic sau taiata feliute subtiri chiar pentru sandwich-uri Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Parmigiana di melanzane (vinete)" nu uita sa ii faci un review.
Pregatim tava cu putin sos de rosii pe fund, un strat de vinete prajite, iar sos de rosii (doua trei linguri bine distribuite) cubulete de mozzarella parmezan si busuioc
Se fac in acest mod cateva straturi pana terminam ingredientele. Trebuie sa fie cel putin trei. Se da la cuptor 20-25' la 180°.
Se serveste calduta sau rece. Ideala pentru pic-nic sau taiata feliute subtiri chiar pentru sandwich-uri Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Parmigiana di melanzane (vinete)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
alinus_s
• 17.11.2010 23:36:23
E reteta mea preferata numai ca necesita mult timp prepararea pt ca eu le pun de seara cu sare sa iese amareala din ele si zeama multa.Si in plus eu fac mai multa daca tot ma chinui macar sa ma satur.Oricum o recomand e delicioasa.Felicitari
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 31.05.2013 17:13:38
Da, Alinus e cam mult de lucru!!! Eu fac in doua faze deobicei! In prima zi prajesc toate vinetele si le asez pe un platou intre straturi de hartie absorbanta! Cand se racesc le dau la frigider si a doua zi fac restul!
P.S daca folosesti vinetele acelea violet( siciliane) nu e necesar sa le lasi de seara pana diminata cu sare!! Sunt foarte dulci!!!