Parmigiana di melanzane (vinete)

Postat pe: 21-11-2010
(2)

Ingrediente

pentru doua persoane:
o vanata mare (doua, trei mai mici)
doua oua
faina
mozzarella
parmezan
sos de rosii
oregano
busuioc
un catel de usturoi
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Vanata se taie felii de 1/2 cm.Feliile se dau prin faina apoi prin oul batut (cu sare, piper si un strop de apa). Se prajesc in ulei abundent pe ambele parti pana se rumenesc putin (doua, trei minute). Se scot pe hartie absorbanta. Se pregateste un sos de rosii fara ulei dar ii dam gust cu un catel de usturoi oregano si busuioc. Trebuie sa fie putin mai sarat in cazul in care (ca si mine) n-ati tinut vinetele sub sare.

Pregatim tava cu putin sos de rosii pe fund, un strat de vinete prajite, iar sos de rosii (doua trei linguri bine distribuite) cubulete de mozzarella parmezan si busuioc

Se fac in acest mod cateva straturi pana terminam ingredientele. Trebuie sa fie cel putin trei. Se da la cuptor 20-25' la 180.
Se serveste calduta sau rece. Ideala pentru pic-nic sau taiata feliute subtiri chiar pentru sandwich-uri
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Parmigiana di melanzane (vinete)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adry
•  31.05.2013 17:13:38

Da, Alinus e cam mult de lucru!!! Eu fac in doua faze deobicei! In prima zi prajesc toate vinetele si le asez pe un platou intre straturi de hartie absorbanta! Cand se racesc le dau la frigider si a doua zi fac restul!
P.S daca folosesti vinetele acelea violet( siciliane) nu e necesar sa le lasi de seara pana diminata cu sare!! Sunt foarte dulci!!!

alinus_s
•  17.11.2010 23:36:23

E reteta mea preferata numai ca necesita mult timp prepararea pt ca eu le pun de seara cu sare sa iese amareala din ele si zeama multa.Si in plus eu fac mai multa daca tot ma chinui macar sa ma satur.Oricum o recomand e delicioasa.Felicitari

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Parmigiana di melanzane (vinete)