Vanata se taie felii de 1/2 cm.Feliile se dau prin faina apoi prin oul batut (cu sare, piper si un strop de apa). Se prajesc in ulei abundent pe ambele parti pana se rumenesc putin (doua, trei minute). Se scot pe hartie absorbanta. Se pregateste un sos de rosii fara ulei dar ii dam gust cu un catel de usturoi oregano si busuioc. Trebuie sa fie putin mai sarat in cazul in care (ca si mine) n-ati tinut vinetele sub sare.
Pregatim tava cu putin sos de rosii pe fund, un strat de vinete prajite, iar sos de rosii (doua trei linguri bine distribuite) cubulete de mozzarella parmezan si busuioc
Se fac in acest mod cateva straturi pana terminam ingredientele. Trebuie sa fie cel putin trei. Se da la cuptor 20-25' la 180°.
Se serveste calduta sau rece. Ideala pentru pic-nic sau taiata feliute subtiri chiar pentru sandwich-uri
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu