Panini Napoletani

Complexitate
redusa
Panini Napoletani

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 12 g drojdie proaspata
  • 3 linguri untura (unt, margarina, ulei)
  • 1 lingurita sare
  • 20 g parmezan ras
  • 80 g kaizer (pancetta)
  • 70 g sunca (prosciutto cotto)
  • 150 g branza (provolone picante)
  • sare
  • piper
  • ulei pt uns deasupra

Mod de preparare

Pregatire: Se pune drojdia in apa si laptele caldut si se lasa sa se dizolve. Intr-un castron se pune faina se face o gaura in mijloc si se pune compozitia cu drojdia se amesteca daca vi se pare prea groasa cum mi sa intamplat mie se mai pune un pic de apa calda.

Acum se pune sarea, piper si untura sau dupa preferinta unt, margarina sau ulei in acceasi cantitate, se framanta bine si se lasa la crescut 1 ora acoperit cu folie alimentara.

Dupa ce a trecut o ora se ia aluatul se intinde cu mainile o foaie dreptunghiulara si se pun deasupra sunca, kaizerul si branza taiate cubulete se preseaza cu mana sa intre in aluat dupa care se presara parmezanul si se face un rulou.

Am uitat sa va zic ca din aceasta compozitie trebuie sa iasa 10 panini de 3 degete fiecare. Dupa de am facut ruloul in taiem si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt se acopera si se mai lasa 2 ore la crescut, dupa cele doua ore se ung cu ulei si se dau la cuptor la 180 grade pt 20 min, in cuptorul meu au stat cam o ora ca sa se rumeneasca, se pot unge si cu ou dupa parerea mea ies mai aurii.

Sunt buni calzi si reci, se pot congela daca raman.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Aperitiv rulada din carne tocata cu legume
Bucataras.RO

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

E un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti