Panini Napoletani

Complexitate
redusa
Panini Napoletani

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 12 g drojdie proaspata
  • 3 linguri untura (unt, margarina, ulei)
  • 1 lingurita sare
  • 20 g parmezan ras
  • 80 g kaizer (pancetta)
  • 70 g sunca (prosciutto cotto)
  • 150 g branza (provolone picante)
  • sare
  • piper
  • ulei pt uns deasupra

Mod de preparare

Pregatire: Se pune drojdia in apa si laptele caldut si se lasa sa se dizolve. Intr-un castron se pune faina se face o gaura in mijloc si se pune compozitia cu drojdia se amesteca daca vi se pare prea groasa cum mi sa intamplat mie se mai pune un pic de apa calda.

Acum se pune sarea, piper si untura sau dupa preferinta unt, margarina sau ulei in acceasi cantitate, se framanta bine si se lasa la crescut 1 ora acoperit cu folie alimentara.

Dupa ce a trecut o ora se ia aluatul se intinde cu mainile o foaie dreptunghiulara si se pun deasupra sunca, kaizerul si branza taiate cubulete se preseaza cu mana sa intre in aluat dupa care se presara parmezanul si se face un rulou.

Am uitat sa va zic ca din aceasta compozitie trebuie sa iasa 10 panini de 3 degete fiecare. Dupa de am facut ruloul in taiem si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt se acopera si se mai lasa 2 ore la crescut, dupa cele doua ore se ung cu ulei si se dau la cuptor la 180 grade pt 20 min, in cuptorul meu au stat cam o ora ca sa se rumeneasca, se pot unge si cu ou dupa parerea mea ies mai aurii.

Sunt buni calzi si reci, se pot congela daca raman.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.