Panini Napoletani

Complexitate
redusa
Panini Napoletani

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 12 g drojdie proaspata
  • 3 linguri untura (unt, margarina, ulei)
  • 1 lingurita sare
  • 20 g parmezan ras
  • 80 g kaizer (pancetta)
  • 70 g sunca (prosciutto cotto)
  • 150 g branza (provolone picante)
  • sare
  • piper
  • ulei pt uns deasupra

Mod de preparare

Pregatire: Se pune drojdia in apa si laptele caldut si se lasa sa se dizolve. Intr-un castron se pune faina se face o gaura in mijloc si se pune compozitia cu drojdia se amesteca daca vi se pare prea groasa cum mi sa intamplat mie se mai pune un pic de apa calda.

Acum se pune sarea, piper si untura sau dupa preferinta unt, margarina sau ulei in acceasi cantitate, se framanta bine si se lasa la crescut 1 ora acoperit cu folie alimentara.

Dupa ce a trecut o ora se ia aluatul se intinde cu mainile o foaie dreptunghiulara si se pun deasupra sunca, kaizerul si branza taiate cubulete se preseaza cu mana sa intre in aluat dupa care se presara parmezanul si se face un rulou.

Am uitat sa va zic ca din aceasta compozitie trebuie sa iasa 10 panini de 3 degete fiecare. Dupa de am facut ruloul in taiem si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt se acopera si se mai lasa 2 ore la crescut, dupa cele doua ore se ung cu ulei si se dau la cuptor la 180 grade pt 20 min, in cuptorul meu au stat cam o ora ca sa se rumeneasca, se pot unge si cu ou dupa parerea mea ies mai aurii.

Sunt buni calzi si reci, se pot congela daca raman.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia