Oua Murate, Colorate

Complexitate
redusa
Oua Murate, Colorate

Ingrediente

  • -6 oua fierte 15 min, in apa sarata
  • -4 buc sfecla rosie mica, fiarta sau coapta, taiata feliute+ zeama lasata
  • Solutia:
  • -1 l apa
  • -1 lingura cu varf de sare grunjoasa
  • -100 ml otet de mere sau de vin
  • -1/2 lingurita seminte de mustar
  • -1/2 lingurita boabe de piper
  • -1/2 lingurita seminte de marar
  • -1 frunza dafin
  • -1-2 buc cuisoare
  • -2-4 buc boabe de ienupar
  • -1 varf lingurita ienibahar

Mod de preparare

Spalati bine sfecla si puneti-o la fiert in apa usor sarata sau coaceti-o in cuptor, pana cand se poate patrunde usor cu dintii unei furculite. Curatati-o si taiati-o felii potrivite, recuperand zeama pe care o lasa.

Fierbeti ouale 15 min, in apa sarata si curatati-le de coaja.

Fierbeti solutia impreuna cu toate ingredientele enumerate, mai putin otetul, si lasati sa clocoteasca cateva minute. Spre sfarsit adaugati si otetul si dati cateva clocote. Puneti intr-un borcan sterilizat, ouale curatate printre feliile de sfecla si turnati solutia fierbinte. Capsati.

Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider pentru 1-2 zile. Cu cat stau mai mult in solutie, cu atat se vor colora mai intens.

Serviti-le pe un platou impreuna cu alte aperitive sau doar singure.

Au gustul oualor, dar sunt picante si cu o usoara aroma imprumutata de la sfecla. Au o textura mai tare decat al oualor fierte normal si se comporta foarte bine la feliere fara sa se sfarme.

Se consuma cu multa placere si iti dai seama ca sunt murate deoarece au imprumutat si putina acreala de la otetul de mere, dar foarte moderat.

Merita incercate!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider