Oua in Cuiburi de Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Oua in Cuiburi de Cartofi

Ingrediente

  • - 1 cartof mare
  • - 4 linguri cu branza de burduf
  • - 240 g ciuperci (am folosit ciuperci in borcan)
  • - 5 linguri cu mazare fiarta
  • - 6 oua
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru si boia
  • - 30 g unt pentru pregatirea tavii

Mod de preparare

- Cartoful se curata de coaja si se feliaza foarte subtire, folosind instrumentul utilizat in mod obisnuit in bucatarie pentru curatat cartofi, astfel incat se se obtina felii cat mai lungi.
- Se incalzeste cuptorul la 210 grade c.
- Se unteaza compartimentele tavii pentru briose.

- Se tapeteaza fiecare compartiment al tavii cu felii de cartofi, astfel incat intreaga suprafata sa fie acoperita.
- Se tapeteaza baza cu un strat de branza de burduf cu grosime de aproximativ 0, 5 cm.
- Se adauga ciupercile feliate foarte subtire. Se adauga la suprafata lor amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.

- Se adauga cateva boabe de mazare (peste ciuperci) in fiecare compartiment iar la suprafata se adauga cate un ou. Se adauga la suprafata putina sare si amestec de piper alb, verde, negru si boia (dupa preferinta).
- Se pune tava in cuptor timp de aproximativ 15 minute.
Ingredientele sunt pentru 6 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici