Oua Fierte, Cleioase (Moi)

Complexitate
redusa
Oua Fierte, Cleioase (Moi)

Ingrediente

  • -2 oua / persoana
  • -apa
  • -sare sau putin otet

Mod de preparare

Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine. Puteti fierbe ouale in mai multe feluri daca doriti ca acestea sa ramana cleioase:

Puneti la fiert, intr-un vas, suficienta apa usor sarata, cat sa acopere complet toate ouale ce urmeaza a fi servite. Lasati sa dea in clocot, apoi puteti folosi pentru a pregati oua moi, una din metodele de mai jos:

1/ Faceti focul foarte mic, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), lasati pe foc, acoperit, inca 4 min, fara sa dea in clocot. Scoateti ouale si treceti-le sub un jet de apa rece.

2/ Dati deoparte, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac, repuneti vasul pe foc si lasati inca 3 min din momentul in care a dat in clocot. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare.

3/ Puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac si lasati vasul 1 min, la foc iute. Dati deoparte, lasati in asteptare inca 5 min. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare.

Indepartati coaja pe 1/3 din inaltimea oului pus in suport.
Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare.
Folositi numai oua proaspete!
Nu puneti la fiert ouale imediat ce le scoateti din frigider; coaja o sa crapa cu siguranta.

Nu este usor sa fierbi un ou si sa-l nimeresti sa fie, cand il servesti, cu albusul facut si cu galbenusul abia inchegat.

La reusita contribuie foarte multi factori…asa ca ce am scris este doar orientativ si…veti vedea ca daca alegeti una din metodele de fierbere a oualor, la o a doua incercare identica, nu veti avea acelasi rezultat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura