Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine. Puteti fierbe ouale in mai multe feluri daca doriti ca acestea sa ramana cleioase:
Puneti la fiert, intr-un vas, suficienta apa usor sarata, cat sa acopere complet toate ouale ce urmeaza a fi servite. Lasati sa dea in clocot, apoi puteti folosi pentru a pregati oua moi, una din metodele de mai jos:
1/ Faceti focul foarte mic, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), lasati pe foc, acoperit, inca 4 min, fara sa dea in clocot. Scoateti ouale si treceti-le sub un jet de apa rece.
2/ Dati deoparte, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac, repuneti vasul pe foc si lasati inca 3 min din momentul in care a dat in clocot. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare.
3/ Puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac si lasati vasul 1 min, la foc iute. Dati deoparte, lasati in asteptare inca 5 min. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare.
Indepartati coaja pe 1/3 din inaltimea oului pus in suport.
Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare.
Folositi numai oua proaspete!
Nu puneti la fiert ouale imediat ce le scoateti din frigider; coaja o sa crapa cu siguranta.
Nu este usor sa fierbi un ou si sa-l nimeresti sa fie, cand il servesti, cu albusul facut si cu galbenusul abia inchegat.
La reusita contribuie foarte multi factori…asa ca ce am scris este doar orientativ si…veti vedea ca daca alegeti una din metodele de fierbere a oualor, la o a doua incercare identica, nu veti avea acelasi rezultat.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza Încearcă această rețetă delicioasă de borș de spanac cu smântână, ușor de preparat și...
Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și deliciosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii