Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine. Puteti fierbe ouale in mai multe feluri daca doriti ca acestea sa ramana cleioase:
Puneti la fiert, intr-un vas, suficienta apa usor sarata, cat sa acopere complet toate ouale ce urmeaza a fi servite. Lasati sa dea in clocot, apoi puteti folosi pentru a pregati oua moi, una din metodele de mai jos:
1/ Faceti focul foarte mic, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), lasati pe foc, acoperit, inca 4 min, fara sa dea in clocot. Scoateti ouale si treceti-le sub un jet de apa rece.
2/ Dati deoparte, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac, repuneti vasul pe foc si lasati inca 3 min din momentul in care a dat in clocot. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare.
3/ Puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac si lasati vasul 1 min, la foc iute. Dati deoparte, lasati in asteptare inca 5 min. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare.
Indepartati coaja pe 1/3 din inaltimea oului pus in suport.
Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare.
Folositi numai oua proaspete!
Nu puneti la fiert ouale imediat ce le scoateti din frigider; coaja o sa crapa cu siguranta.
Nu este usor sa fierbi un ou si sa-l nimeresti sa fie, cand il servesti, cu albusul facut si cu galbenusul abia inchegat.
La reusita contribuie foarte multi factori…asa ca ce am scris este doar orientativ si…veti vedea ca daca alegeti una din metodele de fierbere a oualor, la o a doua incercare identica, nu veti avea acelasi rezultat.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii