Oua `Faberge`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Oua `Faberge`

Ingrediente

  • Cuburele de:
  • Ardei rosu
  • Castraveti
  • Sunca
  • Omleta
  • Branza
  • Masline
  • Boabe de porumb
  • Boabe de mazare
  • Si ce va mai trece prin cap
  • Frunzulite de:
  • Marar
  • Patrunjel
  • Busuioc
  • Trifoi
  • Gelatina bine usturoiata

Mod de preparare

Fiindca in loc de Paste, am avut napaste (vreo trei la numar), m-am gandit sa-mi fac niste oua pentru ziua de Inaltare - nu ca as fi religioasa de felul meu, poate doar credincioasa - dar ouale astea constituie o mica razbunare pentru tot ce-am indurat eu in timp ce va priveam mieii, ouale si prajiturile... salivand si pohtind...

Suflecati-va manecile si scotociti-va de-un pic de rabdare!

Spalati bine cateva oua si dupa ce le uscati, spargeti un capat al lui si scurgeti continutul (pentru o eventuala omleta) Eu trasez un cerc intai, cu un dop rau al unei votci bune, pentru ca atunci cand sparg oul la capat sa nu ma trezesc cu crapaturi mai jos de limita pe care-o stabilesc (adica zgarii serios de tot coaja oului cu dopul - aveam pe vremuri un poanson, dar l-am pierdut!

Spalati interiorul oualor si puneti-le la scurs, cu gura in jos, pana pregatiti umplutura. Cu ce vreti sa umpleti e treaba voastra - puteti chiar face omleta pe care o taiati cuburele - dar sa alternati culori diferite ca sa merite munca.

Asezati pe rand in cojile de oua unse cu putin ulei pe dinauntru, cuburi de legumarii si verdeturi, branza si sunca, avand grija (dar nu prea mare...) sa diversificati straturile de culori.

Pregatiti o gelatina: 10 gr. granule de gelatina la 300 ml de apa (racita) in care ati dat in clocot un catel-doi de usturoi maruntit. Eu am folosit esenta de oase fiindca are in ea gust de multe zarzavaturi - dar nu intotdeuna am esenta de oase la frigider, iar cea de la congelator nu mai indeplineste rolul aspicului - gelatina fiarta sau congelata nu mai coaguleaza in aspic.

Deci, dupa ce totul e pregatit, strecurati gelatina de usturoi si turnati-o usurel in cojile de oua. Acoperiti cu pielita ce v-a ramas dupa golirea oualor si tineti la frigider pana a doua zi.

Se curata foarte usor - o sa vedeti in poze - se ia coaja de pe ele mai abitir decat de pe un ou proaspat fiert si tinut in apa rece; nu va faceti griji ca ati putea afecta gelatina, nu tre sa umblati cu ele ca si cu un ou :))

Eu le-am pus pe paine prajita, frecata cu usturoi si stropita generos cu ulei de masline, plus un ghemotoc de hrean iute ca sageata!

Nu va temeti de priveliste - nu e greu; daca ar fi fost greu, ma duceam la "Retete pt specialisti" - asa ca doresc din suflet sa incercati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Desert inghetata de zmeura
Bucataras.RO

Desert inghetata de zmeura

Daca tot gasim pe bucataras cea mai buna inghetata, nu puteam sa nu vin si eu cu o reteta pentru voi! Inghetata pregatita in...

Desert inghetata de zmeura
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!