Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine.
Puneti-le intr-un vas si turnati apa rece cat sa le acopere bine. Adaugati sare.
Lasati la foc pana ce apa incepe sa fiarba si din acel moment socotiti 30 secunde, ca sa aveti oua moi si 5 minute, ca sa fie tari.
Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare.
Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare de telina sau de mare.
Folositi numai oua proaspete!
Nu puneti la fiert ouale imediat ce le scoateti din frigider; coaja o sa crapa cu siguranta.
3 oua de prepelita este echivalentul unui ou de gaina.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSe fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!
Rulouri din piept de pui cu carnati si castravecioriMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii