Oua de Pasti Eco

Postat pe: 28-03-2011
(0)

Ingrediente

Coji de ceapa rosie
Frunze de plante dorite
Un ciorap de dama
Elastice de borcane

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se spala ouale si frunzulitele a caror forma doriti sa apara pe oua. Se taie bucati din ciorap de asa dimensiuni incat sa incapa cate un ou si sa se poata lega la capete. Se lipeste frunzulita de ou, se introduce in ciorap in asa fel incat sa ramana lipita bine de ou frunza, se leaga la capete cu elastic si se introduc in apa care fierbe cu cojile de ceapa.

Cojile de ceapa sa fie asa mai multe, sa se coloreze apa. Dupa ce se fierb ouale, se scot si se lasa la racit si uscat mai multe ore, le puteti lasa de seara pana dimineata. Nu se ia ciorapul cat sunt calde deoarece se intinde culoarea.
Dupa ce se "dezbraca" ouale, pt luciu se dau cu ceva gras. Noi la bunica le dadeam cu slanina, se pot da si cu ulei. Ies oua rosii cu forme, cum facea bunica. Se pot face si cu alte legume, pt alte culori (morcovi, varza etc), dar eu prefer sa fac doar rosii deoarece astea sunt traditionale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Oua de Pasti Eco" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Oua de Pasti Eco