Se spala ouale si frunzulitele a caror forma doriti sa apara pe oua. Se taie bucati din ciorap de asa dimensiuni incat sa incapa cate un ou si sa se poata lega la capete. Se lipeste frunzulita de ou, se introduce in ciorap in asa fel incat sa ramana lipita bine de ou frunza, se leaga la capete cu elastic si se introduc in apa care fierbe cu cojile de ceapa.
Cojile de ceapa sa fie asa mai multe, sa se coloreze apa. Dupa ce se fierb ouale, se scot si se lasa la racit si uscat mai multe ore, le puteti lasa de seara pana dimineata. Nu se ia ciorapul cat sunt calde deoarece se intinde culoarea.
Dupa ce se "dezbraca" ouale, pt luciu se dau cu ceva gras. Noi la bunica le dadeam cu slanina, se pot da si cu ulei. Ies oua rosii cu forme, cum facea bunica. Se pot face si cu alte legume, pt alte culori (morcovi, varza etc), dar eu prefer sa fac doar rosii deoarece astea sunt traditionale.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii