Oua de Ceai

Complexitate
redusa
Oua de Ceai

Ingrediente

  • -6 oua
  • -3 linguri sos de soia, cat mai inchis la culoare sau cantitate dubla, daca sosul de soia este mai deschis la culoare
  • -5 pungulite de ceai negru sau 5 lingurite cu ceai negru vrac, de buna calitate
  • -1 lingurita sare
  • - 1 betisor scortisoara + 4 bucati de anason stelat sau amestec chinezesc de cinci condimente (anason stelat, fenicul, scortisoara, cuisoare, piper de Sichuan - toate macinate 2 lingurite / ½ l apa)

Mod de preparare

Asezati oule in coaja intr-un vas si acoperiti cu apa rece. Transferati pe foc, aduceti apa la punctul de fierbere, dati focul mic si lasati sa fiarba 10- 15 min

Dati vasul deoparte, acoperiti cu un capac si lasati 10 min in asteptare.

Scoateti ouale din apa si lasati sa se racoreasca pana cand pot fi tinute in mana, fara sa va ardeti.

Crapati usor coaja oualor, formand mici fisuri de jur- imprejur, ajutandu-va de o lingura.

Puneti-le inapoi in vasul cu apa, adaugati restul ingredientelor, completati cu apa, astfel incat ouale sa fie acoperite si aduceti lichidul la fierbere.

Reduceti focul la minim si fierbeti 60-120-180** min sau pana cand coaja este colorata in maro. La nevoie, adaugati cate putina apa calda, astfel incat ouale sa fie mereu acoperite cu lichid, iar la jumatea intervalului de fierbere, puneti inca 1-2 linguri sos de soia, daca ati pornit cu cele 3 linguri de la ingrediente.

** Cu cat fierbeti un timp mai indelungat ouale, cu atat ele vor fi mai aromate, vor avea un gust mai intens si vor fi mai puternic colorate.

Lasati totul la racit, transferati cu grija oule intr-un bol de sticla si turnati zeama peste ele.

Lasati la macerat, in frigider cel putin pana a doua zi (pentru rezultate maxime si conform retetei traditionale sunt necesare 2 zile de macerare).

Scoateti ouale din lichid, curatati cu grija de coaja si serviti.

Ouale pot fi servite imediat sau pot fi pastrate in coaja pana la 4 zile in frigider.

* Aroma oului servit, depinde de tipul si puterea, precum si de varietatea condimentelor utilizate. Pulberea de 5 condimente, adauga un gust aparte si savuros albusului de ou fiert, usor sarat, iar ceaiul imprima aroma sa, in special galbenusului.

Culoarea inchisa a ceaiului condimentat si a sosului de soia, da oului cand este cojit si urmeaza sa fie servit, un aspect deosebit, marmorat.
Fiecare ou servit este unic, ca un portelan fin chinezesc, un adevarat deliciu vizual si gustativ.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Bucataras.RO

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura