Oua de Ceai

Complexitate
redusa
Oua de Ceai

Ingrediente

  • -6 oua
  • -3 linguri sos de soia, cat mai inchis la culoare sau cantitate dubla, daca sosul de soia este mai deschis la culoare
  • -5 pungulite de ceai negru sau 5 lingurite cu ceai negru vrac, de buna calitate
  • -1 lingurita sare
  • - 1 betisor scortisoara + 4 bucati de anason stelat sau amestec chinezesc de cinci condimente (anason stelat, fenicul, scortisoara, cuisoare, piper de Sichuan - toate macinate 2 lingurite / ½ l apa)

Mod de preparare

Asezati oule in coaja intr-un vas si acoperiti cu apa rece. Transferati pe foc, aduceti apa la punctul de fierbere, dati focul mic si lasati sa fiarba 10- 15 min

Dati vasul deoparte, acoperiti cu un capac si lasati 10 min in asteptare.

Scoateti ouale din apa si lasati sa se racoreasca pana cand pot fi tinute in mana, fara sa va ardeti.

Crapati usor coaja oualor, formand mici fisuri de jur- imprejur, ajutandu-va de o lingura.

Puneti-le inapoi in vasul cu apa, adaugati restul ingredientelor, completati cu apa, astfel incat ouale sa fie acoperite si aduceti lichidul la fierbere.

Reduceti focul la minim si fierbeti 60-120-180** min sau pana cand coaja este colorata in maro. La nevoie, adaugati cate putina apa calda, astfel incat ouale sa fie mereu acoperite cu lichid, iar la jumatea intervalului de fierbere, puneti inca 1-2 linguri sos de soia, daca ati pornit cu cele 3 linguri de la ingrediente.

** Cu cat fierbeti un timp mai indelungat ouale, cu atat ele vor fi mai aromate, vor avea un gust mai intens si vor fi mai puternic colorate.

Lasati totul la racit, transferati cu grija oule intr-un bol de sticla si turnati zeama peste ele.

Lasati la macerat, in frigider cel putin pana a doua zi (pentru rezultate maxime si conform retetei traditionale sunt necesare 2 zile de macerare).

Scoateti ouale din lichid, curatati cu grija de coaja si serviti.

Ouale pot fi servite imediat sau pot fi pastrate in coaja pana la 4 zile in frigider.

* Aroma oului servit, depinde de tipul si puterea, precum si de varietatea condimentelor utilizate. Pulberea de 5 condimente, adauga un gust aparte si savuros albusului de ou fiert, usor sarat, iar ceaiul imprima aroma sa, in special galbenusului.

Culoarea inchisa a ceaiului condimentat si a sosului de soia, da oului cand este cojit si urmeaza sa fie servit, un aspect deosebit, marmorat.
Fiecare ou servit este unic, ca un portelan fin chinezesc, un adevarat deliciu vizual si gustativ.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura frageda cu mere, de post
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti