Oua de Ceai

Complexitate
redusa
Oua de Ceai

Ingrediente

  • -6 oua
  • -3 linguri sos de soia, cat mai inchis la culoare sau cantitate dubla, daca sosul de soia este mai deschis la culoare
  • -5 pungulite de ceai negru sau 5 lingurite cu ceai negru vrac, de buna calitate
  • -1 lingurita sare
  • - 1 betisor scortisoara + 4 bucati de anason stelat sau amestec chinezesc de cinci condimente (anason stelat, fenicul, scortisoara, cuisoare, piper de Sichuan - toate macinate 2 lingurite / ½ l apa)

Mod de preparare

Asezati oule in coaja intr-un vas si acoperiti cu apa rece. Transferati pe foc, aduceti apa la punctul de fierbere, dati focul mic si lasati sa fiarba 10- 15 min

Dati vasul deoparte, acoperiti cu un capac si lasati 10 min in asteptare.

Scoateti ouale din apa si lasati sa se racoreasca pana cand pot fi tinute in mana, fara sa va ardeti.

Crapati usor coaja oualor, formand mici fisuri de jur- imprejur, ajutandu-va de o lingura.

Puneti-le inapoi in vasul cu apa, adaugati restul ingredientelor, completati cu apa, astfel incat ouale sa fie acoperite si aduceti lichidul la fierbere.

Reduceti focul la minim si fierbeti 60-120-180** min sau pana cand coaja este colorata in maro. La nevoie, adaugati cate putina apa calda, astfel incat ouale sa fie mereu acoperite cu lichid, iar la jumatea intervalului de fierbere, puneti inca 1-2 linguri sos de soia, daca ati pornit cu cele 3 linguri de la ingrediente.

** Cu cat fierbeti un timp mai indelungat ouale, cu atat ele vor fi mai aromate, vor avea un gust mai intens si vor fi mai puternic colorate.

Lasati totul la racit, transferati cu grija oule intr-un bol de sticla si turnati zeama peste ele.

Lasati la macerat, in frigider cel putin pana a doua zi (pentru rezultate maxime si conform retetei traditionale sunt necesare 2 zile de macerare).

Scoateti ouale din lichid, curatati cu grija de coaja si serviti.

Ouale pot fi servite imediat sau pot fi pastrate in coaja pana la 4 zile in frigider.

* Aroma oului servit, depinde de tipul si puterea, precum si de varietatea condimentelor utilizate. Pulberea de 5 condimente, adauga un gust aparte si savuros albusului de ou fiert, usor sarat, iar ceaiul imprima aroma sa, in special galbenusului.

Culoarea inchisa a ceaiului condimentat si a sosului de soia, da oului cand este cojit si urmeaza sa fie servit, un aspect deosebit, marmorat.
Fiecare ou servit este unic, ca un portelan fin chinezesc, un adevarat deliciu vizual si gustativ.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa