Oua cu Spanac si Rosii Cherry

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Oua cu Spanac si Rosii Cherry

Ingrediente

  • - 250 g spanac (eu am folosit spanac congelat taiat marunt - cantarirea se face dupa ce spanacul a fost fiert si scurs bine de apa)
  • - 25 de rosii cherry (in reteta prezentata in carte se mentioneaza 5 rosii - eu le-am inlocuit cu 25 de rosii cherry)
  • - 1 ceapa alba de marime medie
  • - 2 catei de usturoi de marime medie (autorul retetei foloseste un singur catel de usturoi)
  • - 4 linguri cu ulei de masline
  • - 4 oua de marime medie
  • - 3 linguri cu branza rasa (eu am folosit grana padano rasa marunt pe razatoare)
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde si negru
  • - unt pentru untarea vaselor Ramekin

Mod de preparare

- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
- Rosiile cherry se spala si se taie marunt (eu am taiat fiecare rosioara in patru sferturi apoi fiecare sfert la randul sau in doua jumatati).

- Spanacul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurge bine de apa.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si apoi usturoiul taiate marunt. Ceapa si usturoiul se calesc putin pana se inmoaie.

- Se adauga rosiile cherry si se amesteca usor, timp de cateva minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa preferinte.
- Se adauga spanacul pregatit anterior si se amesteca usor cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c.

- Se unteaza suprafata interioara a vaselor Ramekin.
- Se imparte compozitia pregatita in patru parti, fiecare parte se pune intr-un vas Ramekin si se niveleaza suprafata cu ajutorul unei lingurite.

- In compozitia pregatita se formeaza apoi un locas cu ajutorul unei lingurite. In fiecare locas se pune un ou.
- Se adauga la suprafata branza rasa (dupa preferinte).

- Vasele Ramekin se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pe nivelul intermediar al acestuia la foc mediu - mic, pana compozitia dobandeste la suprafata o culoare frumoasa, aurie iar albusul se coaguleaza (sau pana cand ouale sunt preparate termic asa cum doriti).
Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 4 portii.
Sursa reteta: ”Tapas - Retete clasice cu temperament spaniol” - Naumann & Gobel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
2
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
5
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos