Spalati ouale cu putin detergent pentru vase - pentru degresare, apoi limpeziti-le bine cu apa rece.
Puneti ouale la fiert in apa rece, la foc mic, timp de 15 minute.
Treceti ouale prin jet de apa rece apoi lasati-le intr-o strecuratoare sa se zvante bine coaja.
Puneti-va manusile de menaj.
Taiati bucati mari din hartia creponata.
Turnati putin otet intr-o farfurie si inmuiati usor hartia.
Stoarceti bine ca sa eliminati excesul de otet.
Desfaceti bucata de hartie si aranjati-o cat mai mototolit pe o farfurie. Asezati oul fiert in mijlocul ei apoi strangeti hartia avand grija sa fie cat mai mototolita. Rasuciti oul intre palme ca sa se lipeasca bine hartia. Lasati-l 2-3 minute asa infofolit, apoi desfaceti hartia.
Dupa ce coaja se zvanta, ungeti ouale cu putin ulei sau slanina - ca sa capete luciu si sa protejeze culoarea.
Veti obtine oua cu aspect ca de marmura.
Spor la lucru!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii