Spalati ouale cu putin detergent pentru vase - pentru degresare, apoi limpeziti-le bine cu apa rece.
Puneti ouale la fiert in apa rece, la foc mic, timp de 15 minute.
Treceti ouale prin jet de apa rece apoi lasati-le intr-o strecuratoare sa se zvante bine coaja.
Puneti-va manusile de menaj.
Taiati bucati mari din hartia creponata.
Turnati putin otet intr-o farfurie si inmuiati usor hartia.
Stoarceti bine ca sa eliminati excesul de otet.
Desfaceti bucata de hartie si aranjati-o cat mai mototolit pe o farfurie. Asezati oul fiert in mijlocul ei apoi strangeti hartia avand grija sa fie cat mai mototolita. Rasuciti oul intre palme ca sa se lipeasca bine hartia. Lasati-l 2-3 minute asa infofolit, apoi desfaceti hartia.
Dupa ce coaja se zvanta, ungeti ouale cu putin ulei sau slanina - ca sa capete luciu si sa protejeze culoarea.
Veti obtine oua cu aspect ca de marmura.
Spor la lucru!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii