Oua Colorate cu Hartie Creponata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Oua Colorate cu Hartie Creponata

Ingrediente

  • manusi subtiri pentru menaj
  • hartie creponata intens colorata
  • oua fierte
  • 100 ml otet de 9 grade

Mod de preparare

Spalati ouale cu putin detergent pentru vase - pentru degresare, apoi limpeziti-le bine cu apa rece.

Puneti ouale la fiert in apa rece, la foc mic, timp de 15 minute.
Treceti ouale prin jet de apa rece apoi lasati-le intr-o strecuratoare sa se zvante bine coaja.

Puneti-va manusile de menaj.
Taiati bucati mari din hartia creponata.
Turnati putin otet intr-o farfurie si inmuiati usor hartia.
Stoarceti bine ca sa eliminati excesul de otet.

Desfaceti bucata de hartie si aranjati-o cat mai mototolit pe o farfurie. Asezati oul fiert in mijlocul ei apoi strangeti hartia avand grija sa fie cat mai mototolita. Rasuciti oul intre palme ca sa se lipeasca bine hartia. Lasati-l 2-3 minute asa infofolit, apoi desfaceti hartia.


Dupa ce coaja se zvanta, ungeti ouale cu putin ulei sau slanina - ca sa capete luciu si sa protejeze culoarea.

Veti obtine oua cu aspect ca de marmura.

Spor la lucru!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate