Topiti untul apoi lasati sa se raceasca 15 minute. Intr-un blender puneti acesta, galbenusurile, sare, piper, Dijon, suc de lamaie si pulsati pana cand acesta are textura unei maioneze. Aduceti o cratita cu apa si otet la fierbere lenta apoi mutati flacara pe minim.
Intr-o cana mica puneti un ou. Pregatiti la indemana o farfurie si o paleta. Lasati usor oul in apa apoi spargeti cel de al doilea ou in cana si procedati la fel. Puneti cronometru pentru 3-4 minute miscand usor cu paleta dupa 2 minute ca sa se desprinda oul.
Scoateti ouale, lasati sa se scurga de apa si asezati-le cu grija pe farfurie. Procedati la fel cu celelalte doua oua. Aranjati felii de somon pe chifle, ou deasupra si sos hollandaise peste.
Optional garnisiti cu putin chilli cayenne sau frunze de fenicul/patrunjel si serviti cu putina salata.
* Este important ca ouale sa fie proaspete pentru un succes a procesului de 'poaching'. Deasemenea atat pentru sos cat si pentru fiebere ouale sa fie de calitate superioara.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii