Topiti untul apoi lasati sa se raceasca 15 minute. Intr-un blender puneti acesta, galbenusurile, sare, piper, Dijon, suc de lamaie si pulsati pana cand acesta are textura unei maioneze. Aduceti o cratita cu apa si otet la fierbere lenta apoi mutati flacara pe minim.
Intr-o cana mica puneti un ou. Pregatiti la indemana o farfurie si o paleta. Lasati usor oul in apa apoi spargeti cel de al doilea ou in cana si procedati la fel. Puneti cronometru pentru 3-4 minute miscand usor cu paleta dupa 2 minute ca sa se desprinda oul.
Scoateti ouale, lasati sa se scurga de apa si asezati-le cu grija pe farfurie. Procedati la fel cu celelalte doua oua. Aranjati felii de somon pe chifle, ou deasupra si sos hollandaise peste.
Optional garnisiti cu putin chilli cayenne sau frunze de fenicul/patrunjel si serviti cu putina salata.
* Este important ca ouale sa fie proaspete pentru un succes a procesului de 'poaching'. Deasemenea atat pentru sos cat si pentru fiebere ouale sa fie de calitate superioara.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaReteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...
Briose cu ciocolata - dulci si delicioaseAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregi
Comentarii