Omleta - Sufleu

Complexitate
redusa
Omleta - Sufleu

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • -2 oua
  • -2 linguri faina / amidon sau 1 lingura faina + 1 lingura amidon
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1/2 pahar lapte
  • -50 g unt

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200 grade.
Frecati bine galbenusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi cu faina si / sau amidon pana se inglobeaza; adaugati patrunjel verde si condimentati cu piper, dupa gust. Diluati cu laptele adaugat treptat si cate putin, amestecand energic cu un tel de fiecare data pana la incorporare pentru a evita formarea cocoloaselor.

Bateti albusurile spuma tare si inglobati compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus, prin rasturnare.

Puneti untul intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul preincalzit, pana ce acesta este topit si incepe sa fiarba.

Scoateti vasul din cuptor si turnati imediat amestecul cu oua, apoi dati din nou la cuptor, reducand temperatura la 180 grade.

Lasati cca 10 min sau pana ce omleta este bine inchegata, facuta si frumos rumenita.
Scoateti din cuptor si lasati cateva minute sa se racoreasca.

Serviti imediat, portionata, simpla, fie langa un pahar de iaurt, fie alaturi de o salata de cruditati / muratura preferata; folositi-o ca baza pentru legume gatite / coapte pe gril sau carne / peste (preparat termic).
Muuuuult mai fina si mai buna decat clasica omleta… foarte pufoasa! Omleta- sufleu este un aperitiv cald, rapid si consistent, ideal pentru micul dejun si chiar pentru cina…si intre noi fie vorba, cred ca este cu mult mai sanatoasa omleta coapta in cuptor decat cea facuta / prajita in tigaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie