Omleta - Sufleu

Complexitate
redusa
Omleta - Sufleu

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • -2 oua
  • -2 linguri faina / amidon sau 1 lingura faina + 1 lingura amidon
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1/2 pahar lapte
  • -50 g unt

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200 grade.
Frecati bine galbenusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi cu faina si / sau amidon pana se inglobeaza; adaugati patrunjel verde si condimentati cu piper, dupa gust. Diluati cu laptele adaugat treptat si cate putin, amestecand energic cu un tel de fiecare data pana la incorporare pentru a evita formarea cocoloaselor.

Bateti albusurile spuma tare si inglobati compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus, prin rasturnare.

Puneti untul intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul preincalzit, pana ce acesta este topit si incepe sa fiarba.

Scoateti vasul din cuptor si turnati imediat amestecul cu oua, apoi dati din nou la cuptor, reducand temperatura la 180 grade.

Lasati cca 10 min sau pana ce omleta este bine inchegata, facuta si frumos rumenita.
Scoateti din cuptor si lasati cateva minute sa se racoreasca.

Serviti imediat, portionata, simpla, fie langa un pahar de iaurt, fie alaturi de o salata de cruditati / muratura preferata; folositi-o ca baza pentru legume gatite / coapte pe gril sau carne / peste (preparat termic).
Muuuuult mai fina si mai buna decat clasica omleta… foarte pufoasa! Omleta- sufleu este un aperitiv cald, rapid si consistent, ideal pentru micul dejun si chiar pentru cina…si intre noi fie vorba, cred ca este cu mult mai sanatoasa omleta coapta in cuptor decat cea facuta / prajita in tigaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola