Omleta - Sufleu

Complexitate
redusa
Omleta - Sufleu

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • -2 oua
  • -2 linguri faina / amidon sau 1 lingura faina + 1 lingura amidon
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1/2 pahar lapte
  • -50 g unt

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200 grade.
Frecati bine galbenusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi cu faina si / sau amidon pana se inglobeaza; adaugati patrunjel verde si condimentati cu piper, dupa gust. Diluati cu laptele adaugat treptat si cate putin, amestecand energic cu un tel de fiecare data pana la incorporare pentru a evita formarea cocoloaselor.

Bateti albusurile spuma tare si inglobati compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus, prin rasturnare.

Puneti untul intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul preincalzit, pana ce acesta este topit si incepe sa fiarba.

Scoateti vasul din cuptor si turnati imediat amestecul cu oua, apoi dati din nou la cuptor, reducand temperatura la 180 grade.

Lasati cca 10 min sau pana ce omleta este bine inchegata, facuta si frumos rumenita.
Scoateti din cuptor si lasati cateva minute sa se racoreasca.

Serviti imediat, portionata, simpla, fie langa un pahar de iaurt, fie alaturi de o salata de cruditati / muratura preferata; folositi-o ca baza pentru legume gatite / coapte pe gril sau carne / peste (preparat termic).
Muuuuult mai fina si mai buna decat clasica omleta… foarte pufoasa! Omleta- sufleu este un aperitiv cald, rapid si consistent, ideal pentru micul dejun si chiar pentru cina…si intre noi fie vorba, cred ca este cu mult mai sanatoasa omleta coapta in cuptor decat cea facuta / prajita in tigaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Bucataras.RO

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti