Se sparg ouale intr-un castronas, se adauga laptele peste ele, sarea si piperul si se bat cu telul pana se omogenizeaza totul. Se pune o tigaie mica pe foc, se toarna uleiul si se infierbanta. Cand incepe sa sfaraie (focul se tine la mic) se toarna amestecul de ou in tigaie si se lasa la prajit.
Cand prinde o crusta mai grosuta pe margini si amestecul de oua, la mijloc, este inca lichid, cu ajutorul unei spatule late de bucatarie, se ridica usurel de omleta si cu mana stanga se inclina tigaia ca sa se poata scurge oul dedesubtul omletei.
Procedam in felul asta pana nu mai avem lichid deasupra, apoi tot cu spatula lata, cu grija, intoarcem omleta pe partea cealalta. Punem feliile de mozzarella pe o jumatate de omleta, aducem cealalta jumatate peste branza si tinem pe foc cateva secunde.
Apoi intoarcem omleta si pe cealalta jumatate, prajim tot cateva secunde si scoatem pe farfuria calda. Daca dorim presaram patrunjel tocat deasupra sau parmesan ras si servim cu salata de cruditati (rosii, ardei, castraveti, ceapa)
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii