Se sparg ouale intr-un castronas, se adauga laptele peste ele, sarea si piperul si se bat cu telul pana se omogenizeaza totul. Se pune o tigaie mica pe foc, se toarna uleiul si se infierbanta. Cand incepe sa sfaraie (focul se tine la mic) se toarna amestecul de ou in tigaie si se lasa la prajit.
Cand prinde o crusta mai grosuta pe margini si amestecul de oua, la mijloc, este inca lichid, cu ajutorul unei spatule late de bucatarie, se ridica usurel de omleta si cu mana stanga se inclina tigaia ca sa se poata scurge oul dedesubtul omletei.
Procedam in felul asta pana nu mai avem lichid deasupra, apoi tot cu spatula lata, cu grija, intoarcem omleta pe partea cealalta. Punem feliile de mozzarella pe o jumatate de omleta, aducem cealalta jumatate peste branza si tinem pe foc cateva secunde.
Apoi intoarcem omleta si pe cealalta jumatate, prajim tot cateva secunde si scoatem pe farfuria calda. Daca dorim presaram patrunjel tocat deasupra sau parmesan ras si servim cu salata de cruditati (rosii, ardei, castraveti, ceapa)
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.O supa interesanta si neobisnuita pentru mine. Se face in mai feluri, cu cartofi, cu piure sau si, si. Eu am ales s-o fac cu...
Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the WorldO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii