Muffins cu Cascaval, Fulgi de Cartofi si Umplutura de Sunca

Complexitate
redusa
Muffins cu Cascaval, Fulgi de Cartofi si Umplutura de Sunca

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 12 bucati:
  • Aluat:
  • -150 g faina
  • -50 g fulgi de cartofi
  • -100 g cascaval ras
  • -100 ml smantana
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita zahar
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 pachet drojdie uscata
  • -sare
  • Umplutura:
  • 100 g muschi afumat
  • -1 lingurita mustar
  • -1 lingura smantana
  • -1/2 lingura unt
  • -1 ceapa (sau 1 legatura ceapa verde)
  • -piper negru macinat
  • -sare

Mod de preparare

Amestecati faina cu fulgii de cartofi, smantana, jumatate din cascavalul ras, oul, uleiul si adaugati drojdia topita in laptele caldut, amestecat cu zahar. Omogenizati si lasati sa creasca, acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, caliti putin ceapa tocata si muschiul afumat, taiat cubulete, in untul incins. Condimentati cu mustar, piper, sare si mai lasati putin la prajit. Luati de pe foc, adaugati smantana, omogenizati si lasati la racit.

Ungeti formele cu unt sau tapetati-le cu hartie de copt. Umpleti formele pana la jumatate cu aluat si faceti in mijloc o gropita in care puneti umplutura. Acoperiti cu aluat pana la 3/4 din inaltimea formelor si presarati cascaval ras.

Lasati in loc cald inca 15-20 min ca sa creasca.

Preincalziti cuptorul la 200 grade. Dati tava la cuptorul incins, tot la 200 grade pentru 5 min si inca 15-20 min la 150 grade sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Victoria
5
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Parteneri
Spaghete cu creveti si smantana
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti si smantana

Imi plac pastele oricum ar fi gatite.

Spaghete cu creveti si smantana
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino