Miel Umplut

Complexitate
medie
Miel Umplut

Ingrediente

  • o jumatate de miel
  • 8 oua fierte tari
  • 15 oua crude
  • jumatate din maruntaiele de la miel
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • paine veche de trei zile
  • 3 linguri untura
  • vin de casa

Mod de preparare

Se pregateste mielul pentru umplut, adica pielea de pe coaste se separa usor cu mana printr-un orificiu. (la noi, cel care taie mielul sufla atunci cand e taiat proaspat si astfel locul pentru umplut este mai usor de aranjat). Se sareaza mielul si se lasa asa sa il patrunda putin sarea.

Intre timp, taiem maruntaiele care au fost fierte in trealabil in apa fara sare, sub forma de fasii lungi si subtiri. Le calim in untura topita, impreuna cu o legatura mai mica de ceapa verde, sare si piper.

Dupa ce au fost calite, se adauga miezul de paine sfarmat marunt, dar atentie! nu se inmoaie cu lapte sau cu altceva. Se stinge focul de sub oala si se adauga ouale crude batute bine. Se amesteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga patrunjel verde taiat si chiar la urma ouale fierte tari taiate fasii lungi. Se amesteca foarte fin pentru ca sa ramana feliile de ou intacte, cat se poate bineinteles, pentru ca la taiere arata foarte bine!

Aceasta este umplutura cu care se umple mielul, cu grija si apoi se coase. Trebuie sa avem grija asa nu fie nici prea umplut ca sa nu crape cand e la cuptor. In caz ca ramane umplutura o coacem intr-o tava de chec, arata super si asa.

Odata umplut mielul, il ungem cu untura si il bagam la cuptor incins dar cu foc nu foarte puternic. Eu l-am facut in 2 ore la 180 de grade. In tava se pune putina apa, si pe parcurs il stropim cu vin si zeama din tava.

Pofta buna!
Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se taia, se serveste ca aperitiv, de obicei pe masa de Pasti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia