Miel Umplut

Complexitate
medie
Miel Umplut

Ingrediente

  • o jumatate de miel
  • 8 oua fierte tari
  • 15 oua crude
  • jumatate din maruntaiele de la miel
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • paine veche de trei zile
  • 3 linguri untura
  • vin de casa

Mod de preparare

Se pregateste mielul pentru umplut, adica pielea de pe coaste se separa usor cu mana printr-un orificiu. (la noi, cel care taie mielul sufla atunci cand e taiat proaspat si astfel locul pentru umplut este mai usor de aranjat). Se sareaza mielul si se lasa asa sa il patrunda putin sarea.

Intre timp, taiem maruntaiele care au fost fierte in trealabil in apa fara sare, sub forma de fasii lungi si subtiri. Le calim in untura topita, impreuna cu o legatura mai mica de ceapa verde, sare si piper.

Dupa ce au fost calite, se adauga miezul de paine sfarmat marunt, dar atentie! nu se inmoaie cu lapte sau cu altceva. Se stinge focul de sub oala si se adauga ouale crude batute bine. Se amesteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga patrunjel verde taiat si chiar la urma ouale fierte tari taiate fasii lungi. Se amesteca foarte fin pentru ca sa ramana feliile de ou intacte, cat se poate bineinteles, pentru ca la taiere arata foarte bine!

Aceasta este umplutura cu care se umple mielul, cu grija si apoi se coase. Trebuie sa avem grija asa nu fie nici prea umplut ca sa nu crape cand e la cuptor. In caz ca ramane umplutura o coacem intr-o tava de chec, arata super si asa.

Odata umplut mielul, il ungem cu untura si il bagam la cuptor incins dar cu foc nu foarte puternic. Eu l-am facut in 2 ore la 180 de grade. In tava se pune putina apa, si pe parcurs il stropim cu vin si zeama din tava.

Pofta buna!
Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se taia, se serveste ca aperitiv, de obicei pe masa de Pasti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Muffins cu zmeura si lime
Bucataras.RO

Muffins cu zmeura si lime

Mici, dragalase, aromate si cu fructe, asa sunt prajiturelele pe care vi le prezint azi. In alte cuvinte muffins cu zmeura si...

Muffins cu zmeura si lime
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!