Pentru aluat, se amestecă untul cu făina și drojdia, respectiv sarea, iaurtul, oul ușor bătut .
Aluatul se frământă puțin, apoi se lasă la dospit 30 de minute.
Între timp, se toacă ceapa mărunt, cârnații rondele, roșiile cherry se feliaza jumătăți, cascavalul se razuieste.
Se încinge ulei într-o tigaie, se caleste ceapa cca. 10 minute, se adaugă carnatii și roșiile cherry, apoi se sparg și ouăle direct în tigaie, după 5 minute.
Se amesteca totul și se gătește încă 5 minute, se adaugă pătrunjel verde tocat și cașcaval razuit.
Compoziția se lasă deoparte.
Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, aluatul se întinde într-un dreptunghi, se pune compoziția pe mijloc, evitand marginile, se împachetează rustic, se așază într-o tavă de chec.
Aluatul se unge cu ou bătut, se presară cu semințe, se coace o oră, apoi se consumă cald sau rece.
Poftă bună!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii