Mic Dejun Copios

Complexitate
redusa
Mic Dejun Copios

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • 200 gr smantana dulce
  • 1/2 salota
  • un paharut de cognac
  • sare
  • piper alb
  • cimbru
  • 4 Felii de paine
  • 3 Oua
  • 500 ml Lapte

Mod de preparare

Desi se spune ca micul dejun sa-l mananci singur, pranzul sa-l imparti cu un prieten si cina s-o dai dusmanului, acest mic dejun musai sa-l imparti cu cei dragi fiindca este senzational de bun si indestulator.

Scoatem pe masa ingredientele: ciupercile, smantana dulce, o jumatate da salota, unt si ulei, cimbru, sare, piper alb si sticla de cognac pe care n-am dat-o gata aseara.

Taiem julien ciupercile (daca avem pleurotus cum am avut eu) sau bucatele-sferturi (daca avem champinion) Le punem la calit intr-o lingura sanatoasa de unt si dupa ce ciuperca a inghitit untul (ca asa-i sta in obicei) mai adaugam. Am zis ceva de ulei? Da, unele retete il baga in seama mai ales cand folosesc unt la calire - adauga si-o lingura de ulei pentru a nu se arde untul - eu folosesc untul cel mai gras deci nu mi se arde, si in plus imi place gustul fin al untului si-mi pare rau sa-l acopar cu ulei; dar voi faceti cum credeti de cuviinta.

In timp ce ciupercile se soteaza vrand-nevrand, taiem marunt salota si-o adaugam si pe ea in tigaie. Amestecam din cand in cand; saram, piperam si cimbruim. Cand pe fundul tigaii n-a mai ramas pic de zeama de ciuperca, venim cu sticla de cognac si turnam cam asa, un tzoi-doua ... Amestecam si asteptam sa-si ia ciupercile aroma si alcoolul sa se evapore. Punem smantana si mai fierbem doar pana se ingroasa sosul - nu mult i trebuie.

Facem apoi painea in pijama: batem 3 oua cu o jumatate de litru de lapte, dam iute prin asta feliile de paine si le prajim la foc mare pe ambele parti pana devin aurii.

Scoatem pe farfurii si le la acoperim cu un strat de ciuperci aromate. Presaram deasupra cimbru sau patrunjel verde.

Merg cateva picaturi de Tabasco ori daca aveti rosii, ardei si alte alea prospaturi, dati-le un pic de otet balsamic. Nu incercati cu muraturi, doar cu acrituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
1
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)
2
Dulciuri

Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)

Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Cheesecake cu portocale
Bucataras.RO

Cheesecake cu portocale

Dupa cum stiti ador branzeturile, iar atunci cand vine vorba de desert, cele cu branza se numara printre favorite. Pe masa de...

Cheesecake cu portocale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti