Melcisori Picanti

Complexitate
redusa
Melcisori Picanti

Ingrediente

  • Pentru coca :
  • -500 g faina
  • -10 g drojdie proaspata
  • -2-4 linguri ulei
  • -1 praf de sare
  • -2 oua
  • Pentru umplutura :
  • -1 ceapa
  • -200 g cascaval ras
  • -1/2 bucata salam
  • -2-3 bucati carnati
  • -1 ou
  • -ketchup
  • -condimente
  • dupa gust(eu am folosit: piper, rozmarin pudra, chili, 2 ardei iuti uscati macinati, cimbru uscat)
  • Pentru ornat :
  • -1 ou
  • -cascaval ras

Mod de preparare

Dizolvati drojdia in 2-3 linguri de apa calduta, amestecati-o cu 2-3 linguri de faina, ca sa aiba aspectul unei smantani si lasati la dospit, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Separat, cerneti faina, adaugati maiaua crescuta, ouale, uleiul, sarea si framantati pana obtineti un aluat elastic si usor de lucrat.
Dati aluatului o forma rotunda, inveliti cu un prosop vasul in care este pus aluatul si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatiti umplutura, astfel: amestecati ceapa tocata marunt, carnatii si salamul, taiate bucatele mici, cascavalul ras si oul, pana la omogenizare.

Din aluatul crescut, intindeti o foaie, potrivit de subtire si ungeti-o cu ketchup. Presarati apoi condimentele dorite, peste care, repartizati uniform umplutura. Rulati sub forma de sul, apoi taiati segmente egale.

Puneti-le in picioare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si presarati deasupra, cascaval ras. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 25-35 min sau pana se rumenesc frumos si aluatul este facut.

Se pot servi simpli sau cu ketchup, cu maioneza, dupa dorinta.
Ii puteti consuma reci sau mai bine caldzi, intr-o seara la a€œun pahar de vorbaa€ cu familia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Mancare de varza cu legume
Bucataras.RO

Mancare de varza cu legume

Mie imi plac foarte mult mancarurile cu legume multe, sincer as putea trai mult timp fara carne, nu stiu daca pentru...

Mancare de varza cu legume
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia