Dizolvati drojdia in 2-3 linguri de apa calduta, amestecati-o cu 2-3 linguri de faina, ca sa aiba aspectul unei smantani si lasati la dospit, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Separat, cerneti faina, adaugati maiaua crescuta, ouale, uleiul, sarea si framantati pana obtineti un aluat elastic si usor de lucrat.
Dati aluatului o forma rotunda, inveliti cu un prosop vasul in care este pus aluatul si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatiti umplutura, astfel: amestecati ceapa tocata marunt, carnatii si salamul, taiate bucatele mici, cascavalul ras si oul, pana la omogenizare.
Din aluatul crescut, intindeti o foaie, potrivit de subtire si ungeti-o cu ketchup. Presarati apoi condimentele dorite, peste care, repartizati uniform umplutura. Rulati sub forma de sul, apoi taiati segmente egale.
Puneti-le in picioare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si presarati deasupra, cascaval ras. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 25-35 min sau pana se rumenesc frumos si aluatul este facut.
Se pot servi simpli sau cu ketchup, cu maioneza, dupa dorinta.
Ii puteti consuma reci sau mai bine caldzi, intr-o seara la aun pahar de vorbaa cu familia.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii