Ingrediente
● 400 g faina de malai |
● 1250 ml apa |
● 1 lingurita sare |
● 250 g branza de burduf sau telemea |
● 100 g unt topit |
● 2 oua |
● 2 linguri de lapte |
● 2 linguri parmezan ras sau alt fel de cascaval gras |
● smantana pentru servit, optional |
Mod de preparare
Faceti o mamaliga pripita din faina de malai, apa si sare.
Vezi link-ul: http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/mamaliga_pripita-6658/
Ungeti o forma termorezistenta cu unt si puneti uniform un strat de mamaliga de grosimea unui deget. O puteti intinde usor daca inmuiati o lingura in untul topit.
Repartizati un strat de branza de burduf sau telemea, unul de unt topit, apoi iarasi mamaliga, branza, unt. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga.
Separat, bateti ouale cu putina sare si lapte, ca pentru omleta. Turnati amestecul peste ultimul strat de mamaliga si presarati cu parmezan ras.
Dati la cuptor pana ce stratul de deasupra se rumeneste frumos. Serviti cald. Cine doreste poate servi cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mamaliga Pripita cu Branza, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi link-ul: http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/mamaliga_pripita-6658/
Ungeti o forma termorezistenta cu unt si puneti uniform un strat de mamaliga de grosimea unui deget. O puteti intinde usor daca inmuiati o lingura in untul topit.
Repartizati un strat de branza de burduf sau telemea, unul de unt topit, apoi iarasi mamaliga, branza, unt. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga.
Separat, bateti ouale cu putina sare si lapte, ca pentru omleta. Turnati amestecul peste ultimul strat de mamaliga si presarati cu parmezan ras.
Dati la cuptor pana ce stratul de deasupra se rumeneste frumos. Serviti cald. Cine doreste poate servi cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mamaliga Pripita cu Branza, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
ricamil
• 30.03.2012 18:55:33
E o mancare cu calorii putine daca adaugi telemea....eu cu sotul meu am servit chiar acum la cina si a fost delicioasa mai ales ca langa aceasta mamaliguta am servit cate doua pahare de zeama de varza ....a fost extraordinar......noi avand o alimentatie rationala si sanatoasa....
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 31.03.2012 07:59:45
Ricamil, ce pot sa va spun...Felicitari si sa va fie de bine !