Mamaliga Pripita cu Branza, la Cuptor

Postat pe: 16-02-2010
(3)

Ingrediente

400 g faina de malai
1250 ml apa
1 lingurita sare
250 g branza de burduf sau telemea
100 g unt topit
2 oua
2 linguri de lapte
2 linguri parmezan ras sau alt fel de cascaval gras
smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Faceti o mamaliga pripita din faina de malai, apa si sare.
Vezi link-ul: http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/mamaliga_pripita-6658/

Ungeti o forma termorezistenta cu unt si puneti uniform un strat de mamaliga de grosimea unui deget. O puteti intinde usor daca inmuiati o lingura in untul topit.

Repartizati un strat de branza de burduf sau telemea, unul de unt topit, apoi iarasi mamaliga, branza, unt. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga.

Separat, bateti ouale cu putina sare si lapte, ca pentru omleta. Turnati amestecul peste ultimul strat de mamaliga si presarati cu parmezan ras.

Dati la cuptor pana ce stratul de deasupra se rumeneste frumos. Serviti cald. Cine doreste poate servi cu smantana.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mamaliga Pripita cu Branza, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  31.03.2012 07:59:45

Ricamil, ce pot sa va spun...Felicitari si sa va fie de bine !

ricamil
•  30.03.2012 18:55:33

E o mancare cu calorii putine daca adaugi telemea....eu cu sotul meu am servit chiar acum la cina si a fost delicioasa mai ales ca langa aceasta mamaliguta am servit cate doua pahare de zeama de varza ....a fost extraordinar......noi avand o alimentatie rationala si sanatoasa....

jasper
•  24.02.2010 23:46:11

traiasca romanul

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mamaliga Pripita cu Branza, la Cuptor