Maioneza Direct in Borcan (tehnica)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Maioneza Direct in Borcan (tehnica)

Ingrediente

  • 1 ou intreg rece din frigider
  • 230 ml ulei de floarea soarelui rece din frigider
  • 2 linguri de otet alb lejer
  • 2 prafuri de sare (3-5 g)
  • 1/2 lingurita de mustar (facultativ, numai daca va place) (eu l-am pus)

Mod de preparare

Tehnica:

* se pun ingredientele in borcan, borcanul sa fie unul cu fundul la fel de larg cit gura borcanului, important e ca bocanul sa semene mult cu un vas special pt mixerul vertical (cilindric)...

* se introduce mixerul (cel vertical) in borcan, sa atinga fundul

* se porneste direct la viteza maxima (daca aveti viteze, al meu apas pe buton si porneste ridic degetul se opreste ... deci are numai o viteza)

* nu se misca mixerul pt 4-6 secunde adica pina cind ingredienele nu se amalgameaza si prind culoarea unei maioneze (deschise la culoare)

* se fac miscari in sus si in jos cu mixerul ca sa se introduca aer si sa creasca maioneza intii incet si apoi mai rapide pina cind se amesteca tot uleiul si maioneza rezulta groasa/ densa ... ca o maioneza cumparata ....
Se pastreaza maioneza in borcan, inchis ermetic in frigider ... citeva zile numai ... ca doar e cu ou crud ...

De ce se pune uleiul rece???? Ca sa se poata folosi maioneza imediat - e deja rece ... daca il pui la temp camerei (dulapului) atunci trebuie sa tii borcanul cu maioneza in frigider inainte de a o folosi ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia