Maioneza Direct in Borcan (tehnica)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Maioneza Direct in Borcan (tehnica)

Ingrediente

  • 1 ou intreg rece din frigider
  • 230 ml ulei de floarea soarelui rece din frigider
  • 2 linguri de otet alb lejer
  • 2 prafuri de sare (3-5 g)
  • 1/2 lingurita de mustar (facultativ, numai daca va place) (eu l-am pus)

Mod de preparare

Tehnica:

* se pun ingredientele in borcan, borcanul sa fie unul cu fundul la fel de larg cit gura borcanului, important e ca bocanul sa semene mult cu un vas special pt mixerul vertical (cilindric)...

* se introduce mixerul (cel vertical) in borcan, sa atinga fundul

* se porneste direct la viteza maxima (daca aveti viteze, al meu apas pe buton si porneste ridic degetul se opreste ... deci are numai o viteza)

* nu se misca mixerul pt 4-6 secunde adica pina cind ingredienele nu se amalgameaza si prind culoarea unei maioneze (deschise la culoare)

* se fac miscari in sus si in jos cu mixerul ca sa se introduca aer si sa creasca maioneza intii incet si apoi mai rapide pina cind se amesteca tot uleiul si maioneza rezulta groasa/ densa ... ca o maioneza cumparata ....
Se pastreaza maioneza in borcan, inchis ermetic in frigider ... citeva zile numai ... ca doar e cu ou crud ...

De ce se pune uleiul rece???? Ca sa se poata folosi maioneza imediat - e deja rece ... daca il pui la temp camerei (dulapului) atunci trebuie sa tii borcanul cu maioneza in frigider inainte de a o folosi ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca