Inghetata Falsa

Complexitate
redusa
Inghetata Falsa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru inghetata:
  • -100g dovleac
  • -70 g mazare
  • -3 cartofi
  • -sare
  • -putin unt
  • -2 linguri lapte
  • -1 lingura branza rasa
  • Ingrediente pentru biscuiti:
  • -1 lingura de dovleac fiert
  • -1 sau 2 linguri de cartofi fierti
  • -1 ou
  • -sare
  • -faina cat cuprinde
  • -putin unt
  • -1 lingurita praf de copt
  • -2 linguri lapte
  • -cimbrisor uscat
  • -rozmarin

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele principale. Dupa care se curata, se spala si se taie cartofii si dovleacul. Apoi se pun la fiert cu putin sare, fiecare separat. Fierti, se strecoara si se piseaza.

Apoi se ia o lingura din piureul de dovleac si 1 sau 2 linguri din piureul de cartofi, de care am scris mai sus.

Peste piureul de dovleac si cartofi, se pune o bucata de unt, 2 linguri de lapte, sare, 1 lingurita de praf de copt, cimbrisor uscat si rozmarin, taiat si se amesteca bine. Dupa se pune faina, putin cate putin, pana va rezulta un aluat nelipicios.

Dupa care, aluatul se intinde pe o plansa de lucru, data cu faina. Apoi cu ajutorul unei forme se va taia. Daca doriti puteti face si betisoare din aluat. Biscuitii rezultati se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana prind o culoare, frumos aurie.

Piureul de cartofi se amesteca cu putin unt, 1 lingura de branza rasa si putin lapte si se pune in paharul de la blender. Se mixeaza putin, dupa care se pune deoparte. Separat, piureul de dovleac se pune in paharul de la blender, pahar pe care nu l-ati spalat dupa ce ati facut piureul de cartofi si mai puneti peste si 1 lingura din piureul de cartofi si mixati bine. Piureul rezultat se pune si el deoparte.

Acum se poate pune si mazarea la fiert, cu putina sare. Fiarta se pune in paharul de la blender si se mixeaza bine. Apa in care s-a fiert mazarea, nu se arunca pentru ca se va folosi, ca sa se subtieze piureul rezultat, de mazare, Dupa ce piureul are o textura suficient de lichida se pune intr-o strecuratoare si se freaca bine pentru ca sa ramana foarte fin.

Apoi, cu forma de inghetata se ia din piureul de cartofi si se pune intr-o cupa de inghetata, apoi se pune piure de mazare si tot asa, pana se umple cupa. Ca si topping, se pune din piureul de mazare, iar la sfarsit se pun cativa biscuiti, realizati din dovleac si cartofi.

Se poate servi imediat... :)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura