Se pregatesc ingredientele principale. Dupa care se curata, se spala si se taie cartofii si dovleacul. Apoi se pun la fiert cu putin sare, fiecare separat. Fierti, se strecoara si se piseaza.
Apoi se ia o lingura din piureul de dovleac si 1 sau 2 linguri din piureul de cartofi, de care am scris mai sus.
Peste piureul de dovleac si cartofi, se pune o bucata de unt, 2 linguri de lapte, sare, 1 lingurita de praf de copt, cimbrisor uscat si rozmarin, taiat si se amesteca bine. Dupa se pune faina, putin cate putin, pana va rezulta un aluat nelipicios.
Dupa care, aluatul se intinde pe o plansa de lucru, data cu faina. Apoi cu ajutorul unei forme se va taia. Daca doriti puteti face si betisoare din aluat. Biscuitii rezultati se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana prind o culoare, frumos aurie.
Piureul de cartofi se amesteca cu putin unt, 1 lingura de branza rasa si putin lapte si se pune in paharul de la blender. Se mixeaza putin, dupa care se pune deoparte. Separat, piureul de dovleac se pune in paharul de la blender, pahar pe care nu l-ati spalat dupa ce ati facut piureul de cartofi si mai puneti peste si 1 lingura din piureul de cartofi si mixati bine. Piureul rezultat se pune si el deoparte.
Acum se poate pune si mazarea la fiert, cu putina sare. Fiarta se pune in paharul de la blender si se mixeaza bine. Apa in care s-a fiert mazarea, nu se arunca pentru ca se va folosi, ca sa se subtieze piureul rezultat, de mazare, Dupa ce piureul are o textura suficient de lichida se pune intr-o strecuratoare si se freaca bine pentru ca sa ramana foarte fin.
Apoi, cu forma de inghetata se ia din piureul de cartofi si se pune intr-o cupa de inghetata, apoi se pune piure de mazare si tot asa, pana se umple cupa. Ca si topping, se pune din piureul de mazare, iar la sfarsit se pun cativa biscuiti, realizati din dovleac si cartofi.
Se poate servi imediat... :)
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatVazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii