Inghetata Falsa

Complexitate
redusa
Inghetata Falsa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru inghetata:
  • -100g dovleac
  • -70 g mazare
  • -3 cartofi
  • -sare
  • -putin unt
  • -2 linguri lapte
  • -1 lingura branza rasa
  • Ingrediente pentru biscuiti:
  • -1 lingura de dovleac fiert
  • -1 sau 2 linguri de cartofi fierti
  • -1 ou
  • -sare
  • -faina cat cuprinde
  • -putin unt
  • -1 lingurita praf de copt
  • -2 linguri lapte
  • -cimbrisor uscat
  • -rozmarin

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele principale. Dupa care se curata, se spala si se taie cartofii si dovleacul. Apoi se pun la fiert cu putin sare, fiecare separat. Fierti, se strecoara si se piseaza.

Apoi se ia o lingura din piureul de dovleac si 1 sau 2 linguri din piureul de cartofi, de care am scris mai sus.

Peste piureul de dovleac si cartofi, se pune o bucata de unt, 2 linguri de lapte, sare, 1 lingurita de praf de copt, cimbrisor uscat si rozmarin, taiat si se amesteca bine. Dupa se pune faina, putin cate putin, pana va rezulta un aluat nelipicios.

Dupa care, aluatul se intinde pe o plansa de lucru, data cu faina. Apoi cu ajutorul unei forme se va taia. Daca doriti puteti face si betisoare din aluat. Biscuitii rezultati se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana prind o culoare, frumos aurie.

Piureul de cartofi se amesteca cu putin unt, 1 lingura de branza rasa si putin lapte si se pune in paharul de la blender. Se mixeaza putin, dupa care se pune deoparte. Separat, piureul de dovleac se pune in paharul de la blender, pahar pe care nu l-ati spalat dupa ce ati facut piureul de cartofi si mai puneti peste si 1 lingura din piureul de cartofi si mixati bine. Piureul rezultat se pune si el deoparte.

Acum se poate pune si mazarea la fiert, cu putina sare. Fiarta se pune in paharul de la blender si se mixeaza bine. Apa in care s-a fiert mazarea, nu se arunca pentru ca se va folosi, ca sa se subtieze piureul rezultat, de mazare, Dupa ce piureul are o textura suficient de lichida se pune intr-o strecuratoare si se freaca bine pentru ca sa ramana foarte fin.

Apoi, cu forma de inghetata se ia din piureul de cartofi si se pune intr-o cupa de inghetata, apoi se pune piure de mazare si tot asa, pana se umple cupa. Ca si topping, se pune din piureul de mazare, iar la sfarsit se pun cativa biscuiti, realizati din dovleac si cartofi.

Se poate servi imediat... :)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
5
Dulciuri

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce