Humus cu ardei copt

Postat pe: 02-09-2015
(0)

Ingrediente

(pentru 8 portii)
Naut fiert (fierbinte) – 1 kg
Curry verde – 1/2 lingurita
Usturoi copt – 1 capatana
Zeama de lamaie – 80 ml
Pasta de susan (tahini) – 150 ml
Piper alb – 1/4 lingurita
Chimion – 1 varf de cutit
Ardei gras rosu – 2 buc
Ardei gras portocaliu – 2 buc
Ardei gras galben – 1 buc
Gheata – 10 cuburi mari
Ulei de masline extravirgin – 80 ml
Sare – dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;€
Strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un blender performant;
Coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita;
Coaceti ardeii grasi in cuptor;
Scoateti-i si puneti deasupra cateva straturi de folie de plastic, pentru a putea crea un condens si pentru a putea curata ardeii cu mai mare usurinta, fara a pierde aroma acestora;
Odata curatati taiati-i in bucati mai mici;
Adaugati gheata, curry verde, chimionul, ardeii copti, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si blendati;
Odata facuta pasta compozitia, adaugati gheata si blendati pana aceasta s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos;
Serviti cu lipie de casa.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Humus cu ardei copt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Humus cu ardei copt