Amestecati pana la omogenizare toate tipurile de branzeturi. Adaugati ouale intregi, faina, mararul tocat, amestecati - compozitia obtinuta trebuie sa fie mai consistenta, ca sa se poata modela. La nevoie, puteti sa adaugati putin gris.
Luati din compozitie cate 1 lingura cu varf si modelati-o sub forma de sul cu o grosime de aproximativ 2 cm, pe masa de lucru infainata sau pe o foaie de naylon presarata cu faina. Din sul modelati bile, pe care le treceti prin faina. Pregatiti-le astfel pe toate si lasati-le pe masa de lucru.
Infierbantati intr-o cratita de 1 l uleiul si faceti proba de temperatura, astfel: puneti in uleiul incins o bucatica din compozitie, cat un bob de porumb. Daca acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, se pot pune gogosile.
Asezati cu grija, in uleiul incins gogosile, unele langa altele, neinghesuite, deoarece cresc la copt. Lasati sa sep rajeasca pe o parte, apoi intoarceti-le sa se rumeneasca frumos de jur-imprejur. Scoateti-le cu o spumiera pe servetele absorbante.
Serviti-le fierbinti, ca aperitiv.
Nu se sfarma la prajit.
Sunt foarte fragede.
Se pot reincalzi la bain-marie sau in cuptorul incins, intr-un vas acoperit, timp de 10 min.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii