Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi cu dimensiuni de 12x15 cm si dati-le la rece. Eu am folosit hartie de copt si am tapetat si peretii. Pozele va vor lamuri.
Intre timp, spalati si zvantati spanacul si taiati-l mare.
Pregatiti omleta cu spanac, astfel:
Intr-o tigaie antiaderenta, intr-o lingura de ulei, caliti baconul si aramiti ceapa tocata, apoi caliti, timp de 3 min si spanacul, amestecand mereu. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Bateti cu telul ouale si adaugati restul ingredientelor, omogenizand. Turnati amestecul intr-una din tavi si pastrati la rece.
Pregatiti omleta cu branzeturi astfel:
Frecati bine galbenusurile cu sare si piper pana se albesc, adaugati miezul de paine, laptele, branzeturile, amestecati si turnati in cea de-a doua tava.
Omletele se coc pe baie de aburi, in cuptor.
In vasul pentru bain-marie puneti apa calda pana la nivelul omletelor din tavi.
Dati la cuptorul incalzit, timp de 25-35 min, la foc potrivit sau pana ce omletele sunt facute.
Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Taiati-le cuburi si aranjati-le pe un platou, dupa imaginatia fiecaruia.
Ornati dupa gust si inspiratie (puteti folosi si fileuri de ansoa, branza, capere, etc. )
POFTA BUNA!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii