Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi cu dimensiuni de 12x15 cm si dati-le la rece. Eu am folosit hartie de copt si am tapetat si peretii. Pozele va vor lamuri.
Intre timp, spalati si zvantati spanacul si taiati-l mare.
Pregatiti omleta cu spanac, astfel:
Intr-o tigaie antiaderenta, intr-o lingura de ulei, caliti baconul si aramiti ceapa tocata, apoi caliti, timp de 3 min si spanacul, amestecand mereu. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Bateti cu telul ouale si adaugati restul ingredientelor, omogenizand. Turnati amestecul intr-una din tavi si pastrati la rece.
Pregatiti omleta cu branzeturi astfel:
Frecati bine galbenusurile cu sare si piper pana se albesc, adaugati miezul de paine, laptele, branzeturile, amestecati si turnati in cea de-a doua tava.
Omletele se coc pe baie de aburi, in cuptor.
In vasul pentru bain-marie puneti apa calda pana la nivelul omletelor din tavi.
Dati la cuptorul incalzit, timp de 25-35 min, la foc potrivit sau pana ce omletele sunt facute.
Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Taiati-le cuburi si aranjati-le pe un platou, dupa imaginatia fiecaruia.
Ornati dupa gust si inspiratie (puteti folosi si fileuri de ansoa, branza, capere, etc. )
POFTA BUNA!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii