Geometrie Din Omleta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Geometrie Din Omleta

Ingrediente

  • Pentru omleta cu spanac:
  • -6 oua
  • -50 g parmezan ras
  • -4 linguri lapte
  • -250 g spanac proaspat
  • -30-50 g bacon afumat, taiat cubulete
  • -1 ceapa
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • Pentru omleta cu branzeturi:
  • -6 galbenusuri
  • -20 g miez de paine faramitat
  • -5 linguri lapte
  • -1 mozzarela mica, taiata cubulete
  • -70 g branzeturi mixte, rase
  • -sare
  • -piper
  • Pentru tavi:
  • -unt si faina sau hartie de copt

Mod de preparare

Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi cu dimensiuni de 12x15 cm si dati-le la rece. Eu am folosit hartie de copt si am tapetat si peretii. Pozele va vor lamuri.

Intre timp, spalati si zvantati spanacul si taiati-l mare.

Pregatiti omleta cu spanac, astfel:

Intr-o tigaie antiaderenta, intr-o lingura de ulei, caliti baconul si aramiti ceapa tocata, apoi caliti, timp de 3 min si spanacul, amestecand mereu. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Bateti cu telul ouale si adaugati restul ingredientelor, omogenizand. Turnati amestecul intr-una din tavi si pastrati la rece.

Pregatiti omleta cu branzeturi astfel:

Frecati bine galbenusurile cu sare si piper pana se albesc, adaugati miezul de paine, laptele, branzeturile, amestecati si turnati in cea de-a doua tava.

Omletele se coc pe baie de aburi, in cuptor.
In vasul pentru bain-marie puneti apa calda pana la nivelul omletelor din tavi.
Dati la cuptorul incalzit, timp de 25-35 min, la foc potrivit sau pana ce omletele sunt facute.

Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Taiati-le cuburi si aranjati-le pe un platou, dupa imaginatia fiecaruia.
Ornati dupa gust si inspiratie (puteti folosi si fileuri de ansoa, branza, capere, etc. )

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Ciorba de primavara
Bucataras.RO

Ciorba de primavara

"Retete de post economice"

Ciorba de primavara
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate