- amestecati oul cu faina si sarea si adaugati apa amestecind bine, lasati sa se odihneasca la rece cel putin 1 ora (daca nu o faceti o sa aveti galete cu gaurele asa cum sunt ale mele, vezi poza)
- ungeti bine tigaia cu bucata de unt si apoi o incalziti pe focul mare de la aragaz aproape la maxim
- ridicati tigaia si varsati compozitia (pentru o tigaie cu acest diametru un polonic mare de supa este perfect) si varsati compozitia in centru apoi rasuciti tigaia pina cind acoperiti perfect intr-un voal subtire toata suprafata, coaceti pe focul cu flacara mare pina cind incepe sa se usuce si sa se dezlipeasca pe margini.
Cu o spatula de lemn ca sa nu zgiriati tigaia incercati sa ridicati marginile si apoi cind toata clatita este dezlipita aruncati clatita in sus ca sa o intoarceti sau o rasuciti cu ajutorul spatulei de lemn. Trebuie sa o coaceti pe ambele parti.
- acum puneti in mijlocul galettei felia de brinza (taiata subtire) si deasupra ei felia de sunca, peste ele spargeti oul (fara sa ii spargeti galbenusul cum din pacate mi s-a intimplat mie) si ridicati rapid cu ajutorul spatulei marginile galetei pentru a-i da forma traditionala patratoasa (mie mi-a iesit un trapez dar voi puteti sa o faceti mai bine 8) ).
Cine nu vrea sa ii dea forma de patrat poate sa ridice numai 3 margini si a 4a o lasa deschisa ca un plic pe care nu l-ati inchis in cazul asta se vede mai bine si mai frumos umplutura.
- coaceti pe foc cca 2 minute sau pina cind albusul rezulta coagulat (daca puneti capac se coace mai bine si galbenusul - asta in cazul ca va place un ou copt bine, mie imi place asa moale ca in poza) .
Fiecare galetta gata coapta o puneti int-o tava si o pastrati in cuptorul incalzit dar cu flacara stinsa pina sunt gata si celelalte (in mod normal aici galbenusul se coaguleaza mai bine caci de la caldura interna a cuptorul continua coacerea)
Dintre felurile de umpluturi pentru aceste galete unica /singura care poarta acest nume Galette bretonne complète este cea cu umplutura de sunca, ou si brinza.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii