- amestecati oul cu faina si sarea si adaugati apa amestecind bine, lasati sa se odihneasca la rece cel putin 1 ora (daca nu o faceti o sa aveti galete cu gaurele asa cum sunt ale mele, vezi poza)
- ungeti bine tigaia cu bucata de unt si apoi o incalziti pe focul mare de la aragaz aproape la maxim
- ridicati tigaia si varsati compozitia (pentru o tigaie cu acest diametru un polonic mare de supa este perfect) si varsati compozitia in centru apoi rasuciti tigaia pina cind acoperiti perfect intr-un voal subtire toata suprafata, coaceti pe focul cu flacara mare pina cind incepe sa se usuce si sa se dezlipeasca pe margini.
Cu o spatula de lemn ca sa nu zgiriati tigaia incercati sa ridicati marginile si apoi cind toata clatita este dezlipita aruncati clatita in sus ca sa o intoarceti sau o rasuciti cu ajutorul spatulei de lemn. Trebuie sa o coaceti pe ambele parti.
- acum puneti in mijlocul galettei felia de brinza (taiata subtire) si deasupra ei felia de sunca, peste ele spargeti oul (fara sa ii spargeti galbenusul cum din pacate mi s-a intimplat mie) si ridicati rapid cu ajutorul spatulei marginile galetei pentru a-i da forma traditionala patratoasa (mie mi-a iesit un trapez dar voi puteti sa o faceti mai bine 8) ).
Cine nu vrea sa ii dea forma de patrat poate sa ridice numai 3 margini si a 4a o lasa deschisa ca un plic pe care nu l-ati inchis in cazul asta se vede mai bine si mai frumos umplutura.
- coaceti pe foc cca 2 minute sau pina cind albusul rezulta coagulat (daca puneti capac se coace mai bine si galbenusul - asta in cazul ca va place un ou copt bine, mie imi place asa moale ca in poza) .
Fiecare galetta gata coapta o puneti int-o tava si o pastrati in cuptorul incalzit dar cu flacara stinsa pina sunt gata si celelalte (in mod normal aici galbenusul se coaguleaza mai bine caci de la caldura interna a cuptorul continua coacerea)
Dintre felurile de umpluturi pentru aceste galete unica /singura care poarta acest nume Galette bretonne complète este cea cu umplutura de sunca, ou si brinza.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaFacuta acum cand a venit frigul. In "primavara" de la Craciun nu prea mergea.
Piftii - racituri traditionaleSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii