Galette Bretonne Complete (Ou, Sunca si Emmenthal)

Complexitate
redusa
Galette Bretonne Complete (Ou, Sunca si Emmenthal)

Ingrediente

  • pentru 6 galete (tigaia diametru 32 cm)
  • 150 gr faina de hrisca
  • 1 ou
  • 400 ml apa rece (dar in functie de faina voastra mai uscata sau mai umeda puteti sa mai adaugati, trebuie sa rezulte un aluat foarte subtire)
  • 1 praf de sare
  • o bucata de unt ca sa ungeti tigaia inainte de a coace prima galetta
  • Umplutura pentru 1 galetta completa
  • 1 ou
  • 1 felie de Emmenthal
  • 1 felie de sunca (eu prosciutto cotto italian)

Mod de preparare

- amestecati oul cu faina si sarea si adaugati apa amestecind bine, lasati sa se odihneasca la rece cel putin 1 ora (daca nu o faceti o sa aveti galete cu gaurele asa cum sunt ale mele, vezi poza)
- ungeti bine tigaia cu bucata de unt si apoi o incalziti pe focul mare de la aragaz aproape la maxim

- ridicati tigaia si varsati compozitia (pentru o tigaie cu acest diametru un polonic mare de supa este perfect) si varsati compozitia in centru apoi rasuciti tigaia pina cind acoperiti perfect intr-un voal subtire toata suprafata, coaceti pe focul cu flacara mare pina cind incepe sa se usuce si sa se dezlipeasca pe margini.

Cu o spatula de lemn ca sa nu zgiriati tigaia incercati sa ridicati marginile si apoi cind toata clatita este dezlipita aruncati clatita in sus ca sa o intoarceti sau o rasuciti cu ajutorul spatulei de lemn. Trebuie sa o coaceti pe ambele parti.

- acum puneti in mijlocul galettei felia de brinza (taiata subtire) si deasupra ei felia de sunca, peste ele spargeti oul (fara sa ii spargeti galbenusul cum din pacate mi s-a intimplat mie) si ridicati rapid cu ajutorul spatulei marginile galetei pentru a-i da forma traditionala patratoasa (mie mi-a iesit un trapez dar voi puteti sa o faceti mai bine 8) ).

Cine nu vrea sa ii dea forma de patrat poate sa ridice numai 3 margini si a 4a o lasa deschisa ca un plic pe care nu l-ati inchis in cazul asta se vede mai bine si mai frumos umplutura.

- coaceti pe foc cca 2 minute sau pina cind albusul rezulta coagulat (daca puneti capac se coace mai bine si galbenusul - asta in cazul ca va place un ou copt bine, mie imi place asa moale ca in poza) .

Fiecare galetta gata coapta o puneti int-o tava si o pastrati in cuptorul incalzit dar cu flacara stinsa pina sunt gata si celelalte (in mod normal aici galbenusul se coaguleaza mai bine caci de la caldura interna a cuptorul continua coacerea)
Dintre felurile de umpluturi pentru aceste galete unica /singura care poarta acest nume Galette bretonne complète este cea cu umplutura de sunca, ou si brinza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Piftii - racituri traditionale
Bucataras.RO

Piftii - racituri traditionale

Facuta acum cand a venit frigul. In "primavara" de la Craciun nu prea mergea.

Piftii - racituri traditionale
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri