Galette Bretonne Complete (Ou, Sunca si Emmenthal)

Complexitate
redusa
Galette Bretonne Complete (Ou, Sunca si Emmenthal)

Ingrediente

  • pentru 6 galete (tigaia diametru 32 cm)
  • 150 gr faina de hrisca
  • 1 ou
  • 400 ml apa rece (dar in functie de faina voastra mai uscata sau mai umeda puteti sa mai adaugati, trebuie sa rezulte un aluat foarte subtire)
  • 1 praf de sare
  • o bucata de unt ca sa ungeti tigaia inainte de a coace prima galetta
  • Umplutura pentru 1 galetta completa
  • 1 ou
  • 1 felie de Emmenthal
  • 1 felie de sunca (eu prosciutto cotto italian)

Mod de preparare

- amestecati oul cu faina si sarea si adaugati apa amestecind bine, lasati sa se odihneasca la rece cel putin 1 ora (daca nu o faceti o sa aveti galete cu gaurele asa cum sunt ale mele, vezi poza)
- ungeti bine tigaia cu bucata de unt si apoi o incalziti pe focul mare de la aragaz aproape la maxim

- ridicati tigaia si varsati compozitia (pentru o tigaie cu acest diametru un polonic mare de supa este perfect) si varsati compozitia in centru apoi rasuciti tigaia pina cind acoperiti perfect intr-un voal subtire toata suprafata, coaceti pe focul cu flacara mare pina cind incepe sa se usuce si sa se dezlipeasca pe margini.

Cu o spatula de lemn ca sa nu zgiriati tigaia incercati sa ridicati marginile si apoi cind toata clatita este dezlipita aruncati clatita in sus ca sa o intoarceti sau o rasuciti cu ajutorul spatulei de lemn. Trebuie sa o coaceti pe ambele parti.

- acum puneti in mijlocul galettei felia de brinza (taiata subtire) si deasupra ei felia de sunca, peste ele spargeti oul (fara sa ii spargeti galbenusul cum din pacate mi s-a intimplat mie) si ridicati rapid cu ajutorul spatulei marginile galetei pentru a-i da forma traditionala patratoasa (mie mi-a iesit un trapez dar voi puteti sa o faceti mai bine 8) ).

Cine nu vrea sa ii dea forma de patrat poate sa ridice numai 3 margini si a 4a o lasa deschisa ca un plic pe care nu l-ati inchis in cazul asta se vede mai bine si mai frumos umplutura.

- coaceti pe foc cca 2 minute sau pina cind albusul rezulta coagulat (daca puneti capac se coace mai bine si galbenusul - asta in cazul ca va place un ou copt bine, mie imi place asa moale ca in poza) .

Fiecare galetta gata coapta o puneti int-o tava si o pastrati in cuptorul incalzit dar cu flacara stinsa pina sunt gata si celelalte (in mod normal aici galbenusul se coaguleaza mai bine caci de la caldura interna a cuptorul continua coacerea)
Dintre felurile de umpluturi pentru aceste galete unica /singura care poarta acest nume Galette bretonne complète este cea cu umplutura de sunca, ou si brinza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.