Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata ), am desfacut-o in 100 ml apa calduta, impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca.
Intr-un vas punem faina, sarea oregano, susanul negru si uleiul de masline. Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 80 ml apa. Framantam pana cand se omogenizeasza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute.
Dupa acest timp, intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.
Avocado il taiem in jumate si scoatem samburele. Curatam avocado de coaja si taiem in fasii cam de un deget grosime.
Asezam bucatile pe aluat.
Punem masline si ardei rosu copt taiat in fasii si rondele de ceapa rosie.
Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii