Chef de ospatatura
Aduce-n batatura
Cand trage Brumar
De iarna hotar.
Cum e crestineste,
Gateala oranduieste
Degraba gospodina
Pana sa piara lumina.
Si cum nu se caliceste
Din camara porunceste
Rand pe rand sa se arate
Felurime de bucate:
Fasulii cu nasul ros
Ca o creasta de cocos
Se aduna iute-n oala
Doar o mana la tocmeala!
Iaca pe neasteptate
Doua cepe infoiate
Hop si ele la taifas
Ca doara li s-a dat nas!
Si lamaia - vorbalunga
Doar sa-i faca gura punga
Se cearta cu coriandru
Ca-i novice flacaiandru.
Untdelemn, alunecos,
Sade colo firoscos
Mai pe margine de oala
Sa atate la sfadeala.
Gospdina cu uimire
Asculta. Si fara de stire
Din a lor gargariseala
Le-a incins la pedepseala:
Ia fasolea ostenita
De la vorba-i chinuita
Si o-nvarte-n piulita
De-i degraba chisalita.
Si de ceapa ce rusine!
s-a ales o maruntime!
Iar obraznica lamaie
Mi ti-o stoarce din felie!
La asa neobrazare
Arunca un praf de sare
Si piper macinatura
Ulei de-alunecatura
Coriandru prospatel
Doar s-o racori nitel.
Osteneala nu-i fu-n van
Ca o scoase la liman
Cu-asemenea adunare.
Si, pentru imbunare,
o procopsi cu un rost
Zicandu-i fasui de post!
In castron pe servetel
Garnisit cu patrunjel
Si cu chipsuri dimprejur
e buna de tot: ma jur!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii